Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Auditor Security Collection



Макс Мозер називав Auditor Security Collection швейцарським ножем для оцінки безпеки. Однакові цілі цього дистрибутива і WHAX зрештою привели до об'єднання. Він представляв більше 300 інструментів у вигляді зручних графічних меню. Ця дружелюбність до користувача перекочувала і в BackTrack. Auditor Security Collection являв собою liveCD, на базі knoppix.


Поточний стан

Після того, як дистрибутив почав стабільно розвиватися і була налагоджена робота зворотного зв'язку з користувачами, виробники зробили упор на розширення стабільності і функціональності, що змінило процес розробки. У поточних версіях BackTrack більшість програм використані у вигляді окремих модулів, що спрощує процес створення доповнень та виправлень.

Опис
Дистрибутив створений для тестерів інформаційної безпеки. Поставляється у вигляді LiveUSB і liveCD, від користувача потрібно тільки завантажитися з носія, що містить BackTrack. Також є можливість установки системи на жорсткий диск (потрібно приблизно 2,7 ГБ). В даний час в дистрибутив включені інструменти для програмно-технічної експертизи. Також ведеться робота над підтримкою ієрогліфічних азіатських мов.
Примітка: останні версії BackTrack поставляються у вигляді ISO-образу і образу для VMWare. У спеціальних версіях для LiveUSB більш немає необхідності, тому тепер установку на флешку легко зробити за допомогою утиліт типу Unetbootin або вручну (див. керівництво). При використанні BackTrack на віртуальній машині потрібно враховувати, що будь-яке ПЗ для віртуалізації може працювати тільки з підключаються по USB бездротовими адаптерами як з фізичними (реальними) пристроями.

100 Особливості операційної системи LINUX.

Операційна система Linux досить проста в експлуатації. Проте, серед користувачів ПК досі існує міф про її нібито "непристосованість" для звичайного користувача. Завдяки цьому сайту, ви зрозумієте, що це далеко не так - сьогодні, навіть майже незнайомий з комп'ютером користувач може за пару годин встановити і настроїти цю операційну систему і почати повноцінно працювати з її застосуваннями. Linux (Линукс) - це операційна система, яка на сьогодні є фактично єдиною альтернативною заміною ОС Windows від Microsoft. Свій початок Linux бере з 1991 року, коли молодий програміст з Фінляндії Линус Торвальдс взявся до роботи над найпершою версією системи, яка і була названа на честь його імені. Світанок популярності Linux розпочався з самого його виникнення. Це пов'язано, в першу чергу, з тим, що ядро цієї ОС, як і більшість програм, написаних під неї, мають дуже важливі якості.

Особливості і достоїнства ОС Линукс

Безкоштовність. Можливо, кілька років тому це питання було не таким актуальним, але зараз до інтелектуальної власності відношення інше. Все більше людей розуміють, що піратська копія Windows може принести великі неприємності. А на платну ліцензійну версію Windows розщедриться мало хто готовий. Так само як і на купівлю програм, працюючих під цією ОС. Встановивши Linux, ви отримаєте набір з тисяч безкоштовних програм. Хоч вони і не такі звичні як Windows - програми, але абсолютно функціональні. Надійність. Коректна робота апаратної частини вашого ПК, дозволить Linux 'у працювати роки без перезавантаження і зависань. А кнопка Reset взагалі ніколи не знадобиться. Безпека. У Linux практично немає вірусів. Сама побудова операційної системи виключає роботу шкідливих програм. І по цьому ви можете обійтися без антивірусних програм, що гальмують комп'ютер і заважають працювати. Не треба увесь час оновлювати антивірусні бази і перевіряти жорсткий диск на віруси, втрачаючи безцінний час. Відкритий початковий код. Це дає можливість використати і модифікувати код по своєму бажанню. Можна у будь-який момент виправити які-небудь помилки або недоліки системи, а також розширити її функціональність, шляхом написання доповнень або програм, працюючих під її управлінням. На даний момент навкруги Линукс сформувалося величезне співтовариство програмістів, які постійно удосконалять систему. Вони розробляють нові версії і різновиди цієї ОС, пишуть найрізноманітніші програми, працюючі під Linux. Найсильніша ця операційна система в області серверного обслуговування, але оскільки сайт розрахований на користувача домашнього або офісного ПК, тут не буде рекомендацій по налаштуванню сервера, радих із складання ядра ОС і інших "складнощів", з якими звичайна людина в повсякденній роботі, як правило, не стикається. Зрозуміло, досвідченіші користувачі можуть поекспериментувати з тонкими налаштуваннями системи. Їх ви без проблем зможете знайти на сторінках цього проекту. Наш сайт постійно розвивається. Додаються нові розділи, цікаві теми. Ми стараємося для вас! Сподіваємося, що ви обов'язково знайдете те, що шукали.

101 Особливості операційної системи QNX.

QNX — комерційна POSIX-сумісна операційна система реального часу. QNX призначена в першу чергу для вбудованих систем. Вважається однією з найкращих реалізацій концепції мікроядерних операційних систем.

Розробника системи «QNX Software Systems» у 2004 придбав «Harman International»[1], а в 2010 він був проданий канадській компанії Research In Motion (RIM)[2] Платформа RIM BlackBerry Tablet OS базується на технологіях компанії QNX Software Systems.

Опис

QNX базується на ідеї роботи основної частини своїх компонентів (сервіси) поза ядром. Це відрізняє її від традиційних монолітних ядер, в яких ядро операційної системи — це одна велика програма, яка складається з багатьох «частин». Використання мікроядра в QNX дозволяє відключати будь-яку непотрібну в поточній ситуації функціональність без зміни ядра.Система в мінімальній конфігурації вміщується на одну дискету, разом з тим вона вважається дуже швидкою і надійною.

102 Архітектура операційної системи Windows.

ОС Windows – це програма, яка забезпечує зручне середовище, в якому працює користувач.

Операційна система Windows має наступні особливості:

1. Інтерфейс користувача:

-Наявність кнопки «Пуск», яка забезпечує швидкий доступ до програм та документів, з якими останнім часом працював користувач;

-Відображення панелі задач на екрані в будь-який момент;

-Наявність спеціального значка «Сетевое окружение», який забезпечує можливість в будь-який час переглянути стан мережі;

- Можливість створювати ярлики для файлів, документів, дисків, комп’ютерів;

-Можливість використовувати для будь-якого об’єкта контекстне меню, що містить розділ «Свойства»;

-Наявність набору засобів для швидкого переглядання документів;

- Наявність потужних засобів для пошуку;

- Наявність «Корзины»;

- Наявність допоміжних інструментів для роботи з принтерами та шрифтами;

- Наявність колективу «Майстрів».

2. Підтримання довгих імен файлів (до 255 символів).

3. Підтримання технології plug-and-play. Ця технологія передбачає можливість ОС самостійно, без додаткового перезавантаження комп’ютера визначити всі апаратні складові, що підключені до системи. При цьому вона самостійно шукає в своїй базі даних (що знаходиться в BIOSі), необхідні для кожної апаратної частини драйвери.

4. 32 – розрядна операційна система.

5. Забезпечує можливість працювати в попередній версії ОС MS-DOS (чи іншої ОС, якщо Windows інсталювався на її основі). MS-DOS 7.0 – частина Windows.

6. Забезпечує можливість працювати з іншими операційними системами (OS/2, UNIX, Windows NT).

7. Багатозадачна ОС (при одночасному розв’язанні кількох задач ОС відводить для кожної програми окрему, «віртуальну машину» (область пам’ять, яку програма сприймає як повні ресурси комп’ютера). Для 16- і 32-розрядних додатків Windows надає відповідно одну (спільну для всіх машину).

8. Підтримує режим багатопоточності.

9. Підтримує роботу комп’ютерної мережі.

10. Перетягування drag and drop (перетягнути та кинути).

103 Особливості операційної системи Windows 9x.

Особливостями Windows 95/98 є:

1)простота запуску та завершення роботи з програмами. Для запуску достатньо клацнути мишею на піктограмі потрібної програми або на її назві в списку програм. Для завершення роботи з програмою, достатньо клацнути на кнопці Закрыть;

2)наявність вбудованої графічної оболонки, яка дозволяє візуалізувати виконувані дії;

3)об’єктна орієнтованість;

4)автоматичний пошук та настроювання нового обладнання приєднаного до комп’ютера, що значно спрощує його експлуатацію;

5)значна кількість стандартних програм;

6) однотипність управляючих елементів, а також піктограм, з іншими програмами (зокрема, з програмами пакету MS Office);

7)підтримує роботу зі значною частиною програмам, які розроблені для роботи в середовищі MS-DOS і Windows 3.1;

8)багатозадачність (одночасне виконання декількох програм);

9)підтримка роботи комп’ютера в мережі. Робочий стіл

При вмиканні комп’ютера автоматично завантажуються ядро операційної системи (головні програми, що постійно під час сеансу роботи знаходяться в оперативній пам’яті і управляють всіма процесами). Після завантаження екран комп’ютера набуває вигляду:

Екран монітора, після завантаження Windows, називається Робочим столом. Робочий стіл зображено вгорі на снепшоті. Зразу ж відмітимо, що користувач може змінювати вигляд Робочого столу у відповідності зі своїми уподобаннями та задачами, тому вигляд реального Робочого столу може відрізнятись від наведеного вище.

Вгорі, ліворуч, знаходяться піктограми Мой компьютер, Мои документы, Корзина. Внизу Робочого столу знаходиться Панель задач. На Панелі задач, ліворуч, знаходиться кнопка Пуск (далі будемо також писати скорочено – кн.Пуск). Праворуч знаходиться індикатор розкладки клавіатури та годинник. Індикатор розкладки клавіатури вказує розкладку[4], яка встановлена в даний момент. En – англійська, Uk – українська, Ru – російська. На Робочому столі знаходиться також вказівник миші, у вигляді стрілки (на снепшоті вказівник відсутній).

104 Особливості операційної системиWindowsNT.

Основною відмінністю операційних систем Windows NT від систем попередньої платформи є підвищена стабільність роботи, що в основ ном пов'язано з особливостями функціонування модулів, що відповідають за багатозадачність. У платформі NT всі запущені програми отримують строго фіксовану кількість ресурсів, що не дозволяє однієї з них отримати максимальний пріоритет і заблокувати всі інші. Бла годаря цьому з'являється можливість у будь-який момент при необхідності примусовий завершити процес, який на ваш погляд працює некоректно.

Стійкість платформи NT пояснюється також ще і тим, що вона повно стью 32-розрядна, тобто в ній немає жоден MS - DOS, а всі програми, призначені для роботи в цьому операційному середовищі, запускаються тільки у вікні емуляції, не здатному повністю надати возмож ності "чистою" MS, - DOS. Будь-який прямий доступ до устаткування, наприклад до порту LPT, буде повністю заблокований. У Windows NT також не запус тятся програми, які звертаються безпосередньо до "заліза", і ті, які використовують VXD -драйвери, вживані лише в Windows 9 x.

Як "плата за прогрес" версії Windows NT погано сумісні зі всіма програмами і пристроями, які використовують старі алгоритми роботи, такі як пряме звернення до портів ввода/вивода і тому подібне

Операційні системи Windows NT набагато краще працюють з оператів ний пам'яттю, чим будь-яка з операційних систем Windows 9 x. Найістотніше помітно збільшення продуктивності нових операційних систем на потужних комп'ютерах, особливо критичними параметрами виявляю тся тактова частота центрального процесора і об'єм оперативної пам'яті. Єдиний, але і найнеприємніший для користувача, недолік Windows NT — це відносно повільне завантаження і завершення роботи. Але хороша стабільність роботи сповна дозволяє обійтися без переза вантаження протягом робочого дня, тому на цей недолік можна і не звертає уваги.

Як не дивно усвідомлювати, але компанія Microsoft в своїй операційній системі Windows NT з самого початку її існування не реалізувала сис теми Plug and Play, що сильно обмежувало її вживання, зате додавало дивовижну стабільність роботи. Тому вживання операційних систем Windows NT v 4.0 і нижче зазвичай не рекомендують для домашнього комп'ютера, оскільки це може привести до складнощів при установці драйві рів пристроїв.

105 Особливості операційної системиAppleiOS.

iOS (відома як iPhone OS до червня 2010 року) — це власницька мобільна операційна система від Apple. Розроблена спочатку для iPhone, вона стала операційною системою також для iPod Touch, iPad і Apple TV. Apple не дозволяє роботу ОС на мобільних телефонах інших фірм. iOS є похідною від Mac OS X, отже, є за своєю природою Unix-подібною операційною системою. Користувацький інтерфейс iOS заснований на концепції прямої маніпуляції з використанням жестів Multi-Touch. Елементи інтерфейсу управління складаються з повзунків, перемикачів і кнопок. Він призначений для безпосереднього контакту користувача з екраном пристрою. Внутрішній акселерометр використовуються деякими програмами для реагування на струшування пристрою, яке є також загальною командою скасування, або обертати пристрій у трьох вимірах, що є загальною командою перемикання між книжковим та альбомним режимами. Станом на 31 травня 2011 року інтернет-магазин App Store містить понад 500 тисяч застосунків для iOS, які були завантажені понад 15 мільярдів разів. Станом на травень 2010 року, iOS становив 15,4 % ринку операційних систем для смартфонів, третій після Symbian і Blackberry.

Домашній екран з іконками програм, і дока в нижній частині екрана, де користувачі можуть пов'язують найбільш часто використовувані програми, представляється щоразу, коли пристрій увімкнений або натискається кнопка Home. Екран має статус-бар у верхній частині екрану для відображення даних, таких як: час, рівень заряду батареї, сили сигналу, стан інтернет-з'єднання та блютузу тощо.

З iOS 4 була введена проста Файлова система. Якщо іконки знаходяться в „режимі погойдування“, будь-які дві можна перетягувати одну на одну, щоб створити папку, і з тих пір, будь-яку іншу можна додавати у папку з використанням тих же процедур (максимальне у папці може бути 12 іконок на iPhone і IPod і 20 на iPAD). Назву папки автоматично вибирається за типом програм усередині, але ім'я може також бути змінене користувачем.

iPhone екран містить стандартні „програми“. Деякі з цих програм за замовчуванням приховані і доступні користувачеві через програму налаштування або іншим методом. (Наприклад, Nike + iPod активується через налаштування, а AirPrint активується, коли користувач друкує файл.

  • Phone
  • Mail
  • Safari
  • iPod
  • Calendar
  • Photos
  • Camera
  • YouTube

Основні конкуренти iOS — це BlackBerry OS, Nokia Symbian OS, Microsoft Windows Mobile, і різні похідні ОС Linux, наприклад: Google Android, Palm webOS, Nokia Maemo і OpenMoko. Деякі виробники пристроїв також виготовляють свою власну операційну систему для мобільних пристроїв.

106 Особливості операційної системиMacOSX.

OS X значно відрізняється від попередніх версій Mac OS. Основою системи є ядро під назвою Darwin. Його ядром є XNU (Рекурсивний акронім від «Xnu Not Unix» — «Xnu — не Юнікс»), в якому використовується ядроMach і стандартні сервіси BSD. Всі можливості Unix доступні через інтерфейс командного рядка.

Поверх цієї основи компанією Apple розроблено багато своїх компонентів, таких як Quartz Composer і Finder.

OS X включила безліч можливостей які роблять її більш стабільною, ніж попередня версія Mac OS 9.

OS X використовує витісняючу багатозадачність і захист пам'яті які дозволяють запускати декілька процесів, що не зможуть перервати або зашкодити один одному. На архітектуру OS X вплинув OPENSTEP, який був задуманий як операційна система що легко портується. Наприклад, NEXTSTEP була портована з 68k платформи NeXT комп'ютера, до того як він — NEXTSTEP — був куплений Apple. Так і OPENSTEP був портований на PowerPC в рамках проекту Rhapsody.

Найпомітнішою зміною був інтерфейс Aqua. Використання округлих кутів, напівпрозорих кольорів, і світлих смужок так само вплинуло і на зовнішній вигляд апаратного забезпечення перших iMac 'ів. Деяким користувачам це не сподобалося — вони вважали це непрофесійним.[1] Інші були задоволені, і вважали це кроком вперед. Після виходу першої версії OS X інші розробники теж стали використовувати дизайн Aqua. Для запобігання використання свого дизайну на інших платформах Apple скористалася послугами юристів

OS X також включає середовище розробки програмного забезпечення Xcode, що дозволяє розробляти програми на декількох мовах включаючи C, C++, Objective-C, і Java. Вона підтримує компіляцію в так звані «універсальні програми» (Universal Binary), які можуть запускатися на декількох платформах (x86, PowerPC), так само, як «fat binaries» використовувалися для запуску однієї програми на як на 68k і так на PowerPC платформах.

Основами OS X є:

  • Підсистема з відкритим кодом — Darwin (ядро Mach, набір утиліт BSD).
  • Середовище програмування CoreFoundation (CarbonAPI, CocoaAPI і JavaAPI);
  • Графічне середовище Aqua (QuickTime, QuartzExtreme і OpenGL);
  • Технології CoreImage, CoreAudio і CoreData.

107 Особливості операційної системи FreeBSD.

FreeBSD — UNIX-подібна операційна система, коріння якої тягнеться від AT&T UNIX, через Berkeley Software Distribution (BSD) гілку операційних систем 386BSD та 4.4BSD. Працює на Intel x86 (IA-32), сумісних з ПК системах (включно з Microsoft Xbox, а також DEC Alpha, Sun, Itanium (IA-64), AMD64, PowerPC та NEC PC-98 архітектурах. FreeBSD добре зарекомендувала себе як система для побудови інтранет- і інтернет-серверів. Вона надає достатньо надійні мережеві служби і ефективне управління пам’яттю.

FreeBSD розробляється як повноцінна операційна система. Ядро, драйвери пристроїв та базові користувацькі утиліти (так звані Userland), на кшталт командного процесору (shell) розробляються в єдиному дереві сирцевих текстів. Це одна з головних відмінностей системи від Linux, у котрій робота над розробкою ядра ведеться однією групою програмістів, базових користувацьких утиліт іншою (наприклад, проектом GNU), і усе це збираються третіми групами у так званий дистрибутив.

107Особливості операційної системиAndroid.

Рівень ядра

На рівні ядра розташовуються основні служби управління процесами, пам'яттю, файловою системою. Хоч і засноване ядро Android на ядрі Linux версії 2.6.29, сама ж система Android не є чистою Linuх-системою, містить деякі відмінності і має додаткові специфічні розширення ядра - власні механізми розподілу пам'яті, взаємодії процесів та ін.

Рівень бібліотек

Набір бібліотек С/С++, таких як OpenGL, SGL 2-D графіки, WebKit, бібліотека шрифтів, SSL, бібліотеки підтримки libc, бази даних SQLite і мультимедіа-бібліотек (Media Framework) використовуються різними компонентами ОС Android. Їх ще іменують нативними бібліотеками. Системна бібліотека розроблена під мобільні пристрої на основі Linux.

Бібліотеки цього рівня можна розділити на наступним чином за своїм функціональним призначенням:

  • системна бібліотека C;
  • функціональні бібліотеки С/С++:
  • менеджер поверхонь.

Використання Application Framework-каркасу додатків дозволяє отримати розробникам доступ до функцій цих бібліотек. Інтерес представляють такі компоненти даного рівня архітектури Android:





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 447 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.013 с)...