Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ВИСНОВКИ. На сьогодні рівень правового регулювання у сфері виконавчого провадження не є досконалим



На сьогодні рівень правового регулювання у сфері виконавчого провадження не є досконалим. За роки свого існування Державна виконавча служба України пережила декілька досить суттєвих реформ, результатом яких стало набуття неоціненного досвіду в цій сфері. Поступово, насамперед завдяки практичній діяльності, починає формуватися усталена система правового регулювання в цій сфері.

Українська влада, затверджуючи конституційні норми, повинна дбати про авторитет держави і поважати довіру власних громадян. Виконання владних рішень є найважливішим показником ефективності влади та демократичності держави. На шляху вдосконалення правового регулювання у сфері виконавчого провадження, законодавцю слід використовувати практичні набуття у цій сфері за час незалежності.

Серед найгостріших проблем, що потребують негайного вирішення такі:

– недостатня кваліфікація державних виконавців, що обумовлена відсутністю спеціалізованих навчальних закладів для підготовки фахівців сфери виконавчого провадження;

– велика завантаженість державних виконавців та відсутність внутрішньої спеціалізації;

– неоднозначність та недосконалість окремих норм Закону України «Про виконавче провадження»;

– відсутність належного контролю за діяльністю державних виконавців у системі Державної виконавчої служби.

Вирішення нагальних проблем виконавчого провадження сприятиме зміцненню авторитету ДВС України. Це у свою чергу підвищить дієвість судової влади (насамперед це стосується господарської гілки судової системи), рішення якої приймаються іменем України. Саме реальне втілення у життя, своєчасне і точне виконання нормативних актів державної влади, а також рішень, що приймаються від імені держави на підставі цих актів – це та остаточна мета будь-якого нормотворення.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 182 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...