Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Осіб під час провадження виконавчих дій



Державний виконавець зобов’язаний використовувати надані йому права в точній відповідності до закону і не допускати у своїй діяльності порушення прав та законних інтересів громадян і юридичних осіб. Здійснення виконавчого провадження має ґрунтуватися на принципі безумовної обов’язковості рішення суду чи іншого компетентного органу, виконання якого слід здійснювати в повному обсязі, своєчасно та неупереджено.

Особам, які беруть участь у виконавчому провадженні або залучаються до проведення виконавчих дій, державним виконавцем повинні бути роз’яснені їх права відповідно до вимог Закону. Форма роз’яснення таких прав законом не передбачена, отже вона може бути як усною, так і письмовою. Позитивною є практика деяких державних виконавців, що використовують бланки постанов про відкриття виконавчого провадження, із зазначенням на зворотному боці цього документа переліку прав та обов’язків сторін та учасників виконавчого провадження.

Виконавче провадження провадиться гласно, сторони виконавчого провадження та їх представники мають право ознайомитися із матеріалами виконавчого провадження, робити з них виписки, знімати копії тощо. Виконавче провадження та його результати можуть висвітлюватися в засобах масової інформації, однак гласність виконавчого провадження може бути обмежена, якщо розголошення відомостей суперечить охороні державної таємниці, із метою запобігання розголошенню відомостей про особисте життя сторін та в інших передбачених законом випадках.

Дії державного виконавця, його відмова від вчинення певної виконавчої дії, зволікання із вчиненням виконавчих дій, а також відмова у задоволенні заяви про відвід державного виконавця можуть бути оскаржені особами, які беруть участь у виконавчому провадженні або залучаються до виконання виконавчих дій у встановленому законом порядку.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 231 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...