Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Оператор return. Оператор return завершує виконання функції, у якій він заданий, і повертає керування у точку програми



Оператор return завершує виконання функції, у якій він заданий, і повертає керування у точку програми, що безпосередньо випливає за викликом. Функція main передає керування операційній системі.

Формат оператора:

return [вираз];

Значення виразу, якщо він заданий, повертається до функції, як значення викликуваної функції. Якщо вираз опущено, то значення, що повертається, не визначено. Вираз може бути укладено в круглі дужки, хоча їх наявність не обов'язкова.

Якщо в якій-небудь функції відсутній оператор return, то передача керування в початкову функцію відбувається після виконання останнього оператора викликуваної функції. При цьому значення, що повертається, не визначено. Якщо функція не повинна мати значення, що повертається, то її потрібно повідомляти з типом void.

Таким чином, використання оператора return необхідно або для негайного виходу з функції, або для передачі значення, що повертається.

Завдання. Обчислити значення суми членів нескінченого ряду

з точністю Е=10-4 для х=0.1. Визначити число членів ряду, що входять у суму.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 301 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...