Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Константи



Константами називаються перерахування величин у програмі. У мові Сі розділяють чотири типи констант:

1. цілі константи;

2. константи з плаваючою крапкою

3. символьні константи;

4. строковими літерами.

Ціла константа: це десяткове, восьмирічне чи шістнадцятирічне число, що представляє цілу величину в одній з наступних форм: десятковій, восьмирічній чи шістнадцятирічній.

Приклади цілих констант

Десяткова константа Восьмирічна константа Шістнадцятирічна константа
240 0360 0x10 0x2B 0XF0

Якщо потрібно зформувати від’ємну цілу константу, то використовують знак "-" перед записом константи (який буде називатися унарним мінусом).

Константа з плаваючую крапкою - десяткове число, представлене у виді дійсної величини з десятковою крапкою чи експонентою.

Символьна константа - представляється символом, взятим в апострофи. Керуюча послідовність розглядається як одиночний символ, припустимо використовувати її в символьних константах. Значенням символьної константи є числовий код символу.

Рядкова константа (літера) - послідовність символів (включаючи малі і прописні букви російського і латинського алфавіту, а також цифри), яка взята в лапки(").





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 300 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...