Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Системне меню



Найшвидшим способом звернутися до системного меню є використання комбінацій клавіш Alt+пробіл.

Repaint Desktop (Відновити робочу область) – перемальовує зображення на екрані. {Це може знадобитися, наприклад, у тому випадку, якщо якась програма залишила на екрані «сміття» у результаті роботи програми, особливо при прямій роботі з відеопам'яттю.}

Нижче в системному меню знаходяться імена всіх тих програм, що інсталювались за допомогою блоку діалогу Transfer (з Options).

FILE

Дане меню дозволяє відкривати і створювати файли програм у вікнах редагування.

New (Новий) – дозволяє відкривати нове вікно редагування зі стандартним ім'ям NONAMExx.C (де замість букв хх задається число в діапазоні від 0 до99).

Open (Відкрити) – відображає блок діалогу, призначеного для вибору файлів, щоб можна було вибрати файл програми, що буде відкритий у вікні редагування.

Save (Зберегти) – здійснює запис на диск того файлу, що знаходиться в активному вікні редагування.

Save as (Зберегти під ім'ям) - дозволяє зберегти файл в активному вікні редагування під іншим ім'ям, в іншій чи директорії на іншому дисководу.

Save all (Зберегти усі) – діє аналогічно команді Save з тим виключенням, що вона здійснює запис на диск змісту всіх модифікованих файлів, а не тільки того файлу, що знаходиться в активному вікні редагування.

Chandge Dir (Змінити директорію) – дозволяє задати ідентифікатор дисковода та ім'я директорії, які варто зробити поточними. Поточною директорією є та директорія, що використовується системою Borland С++ для збереження файлів і пошуку файлів.

Print (Печать) – дозволяє надрукувати вміст активного вікна редагування.

DOS Shell (Вихід в оболонку DOS) – дозволяє тимчасово вийти із системи Borland С++, щоб виконати команду DOS чи запустити яку-небудь програму. Для того щоб повернутися в систему Borland С++, необхідно ввести з клавіатури EXIT і натиснути клавішу Enter.

Quit (Вийти) – здійснює вихід із системи Borland С++.

EDIT

Дане меню дозволяє виконувати вирізання, копіювання і вставку тексту у вікнах редагування.

Undo (Відновити) – скасовує дію останньої команди редагування, що була застосована до якого-небудь рядка.

Redo (Повторити) – повторює дію останньої команди редагування.

Cut (Вирізувати) - видаляє виділений фрагмент тексту з вашого документу і заносить його в текстовий буфер.

Copy (Копіювати) - залишає виділений текст недоторканим, але заносить у текстовий буфер точну копію цього тексту. Можна скопіювати текст із вікна Help.

Paste (Вставити) – вставляє текст, розташований у текстовому буфері, у поточне вікно в ту позицію, де розташовується курсор.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 363 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...