Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тип конструкції каркасу



Залежно від орієнтації ниток корду в каркасі, шини розрізняють на радіальні та діагональні. У радіальних шинах нитки корду розташовані вздовж радіуса колеса. У діагональних шинах нитки корду розташовані під кутом до радіуса колеса, а нитки сусідніх шарів перехрещуються. Радіальні шини конструктивно твердіші, внаслідок чого мають більший ресурс, мають стабільність форми плями контакту, створюють менший опір коченню, забезпечують меншу витрату палива. Через можливість варіювати кількість шарів каркасу (на відміну від обов'язково парної кількості в діагональних) і можливості зниження кількості шарів, знижується загальна вага шини, товщина каркасу. Це знижує розігрів шини при коченні - збільшується термін служби. Брекер та протектор так само легше вивільняють тепло - можливе збільшення товщини протектора та глибини його малюнку для поліпшення прохідності по бездоріжжю. У зв'язку з цим на даний момент радіальні шини для легкових автомобілів практично повністю витиснули діагональні.
Тип конструкції каркасу в маркуванні шини позначається літерою «R» для радіальної шини та літерою «D» для діагональної шини, між числом, що визначає висоту шини, та числом, що визначає діаметр її бортового кільця, наступним чином:

[ширина]/[висота][тип конструкції каркасу][діаметр],

або

175/70 R 13,

де 175 – ширина шини;

70 – висота профіля шини;

R – радіальний тип конструкції каркасу;

13 – діаметр бортового кільця шини.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 665 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...