Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Луцьк 2014



МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НОРМАТИВНА БАЗА БУДІВНИЦТВА

КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ

Для студентів спеціальності 7.06010101, 8.06010101 – “Промислове та цивільне будівництво”, 7.06010103, 8.06010103 – "Міське будівництво та господарство" денної та заочної форм навчання.

ЛУЦЬК 2014


УДК 624.012

ББК 38.53

П 79

До друку ____________ Голова Навчально-методичної ради Луцького НТУ.

(підпис)

Електронна копія друкованого видання передана для внесення в репозитарій Луцького НТУ ________________ директор бібліотеки.

(підпис)

Затверджено Навчально-методичною радою Луцького НТУ,

протокол № __ від ______________ 2014 р.

Рекомендовано до видання навчально-методичною радою факультету будівництва та дизайну Луцького НТУ, протокол № ___ від ____________ 2014 р.

___________ Голова навчально-методичної ради факультету будівництва та дизайну.

(підпис)

Розглянуто і схвалено на засіданні кафедри промислового та цивільного будівництва Луцького НТУ, протокол № ____ від _______________ 2014 р.

Укладачі: __________ Д.Я. Кислюк, кандидат технічних наук, доцент Луцького НТУ;

(підпис)

__________ Р.В.Пасічник, кандидат технічних наук, доцент Луцького НТУ;

(підпис)

Рецензент: _________ С.В. Ротко, кандидат технічних наук, доцент Луцького НТУ;

(підпис)

Відповідальна за випуск:

__________ О.А.Ужегова, кандидат технічних наук, доцент Луцького НТУ

(підпис)

  П 79 Нормативна база будівництва: Конспект лекцый для студентів спеціальності 7.06010101, 8.06010101 – “Промислове та цивільне будівництво”, 7.06010103, 8.06010103 – "Міське будівництво та господарство" денної та заочної форм навчання / уклад. Д.Я. Кислюк, Р.В.Пасічник. – Луцьк: Луцький НТУ, 2014. – 52 с.

Призначене для студентів напряму 6.060101 – "Будівництво" денної та заочної форм навчання.

© Д.Я. Кислюк, 2014

Зміст

Вступ...................................................................................................................  
1. Система нормативних документів у будівництві……...............................  
2. Основи містобудування та регулювання містобудівної діяльності..........  
3. Нормативна база в організації проектної справи в будівництві...............  
4. Нормативна база системи ціноутворення в будівництві...........................  
5. Ліцензування господарської діяльності в будівництві..............................  
6. Проектно-виконавча документація для будівельних робіт.......................  
Література...........................................................................................................  
   
   

ВСТУП

Будівництво є однією з найважливіших галузей національного господарства, мультиплікативний вплив якої знаходить послідовне відображення в динаміці соціально-економічного розвитку держави.

Будівництво та пов’язане з ним проектування різноманітних господарських об’єктів відіграють дуже велику роль у розвитку держав і цивілізацій, бо зорієтовані на завтрашній день і визначають майбутній стан відповідних галузей господарства.

Нормативна база забезпечує дотримання вимог надійності та безпеки будівельних об'єктів та регламентацію проведення перевірок відповідності продукції цим вимогам. При цьому нормативна база формується як на основі узагальнення практичного досвіду проектування та будівництва, так і результатів науково-технічних досліджень та розробок.

Предметом вивчення є підготовка необхідної проектно-кошторисної документації та проектно-технологічної документації з організації будівництва та виконання робіт для фахівців, що безпосередньо проектують об’єкти, а й фахівцям, що займаються вишукуванням, будівництвом, експлуатацією цих об’єктів, перспективним плануванням, будівництва нових та обґрунтуванням необхідності реконструкції існуючих об’єктів.

Завдання курсу полягє у набутті необхідних інженерних знань в області y нормативної документації і практичних навиків їх використання; ознайомитись з основними законодавчими і нормативними актами будівельної організації; розвиток виробничих навичок в роботі з нормативною, спеціальною і законодавчою літературою.

Після вивчення дисципліни необхідно знати та вміти створювати комплекс необхідних документальних матеріалів для будівництва майбутнього об’єкта у відповідності із існуючими вимогами. Розроблення та погодження: дозвільної документації на початок будівництва, проектно-кошторисної документації, та виконання проектно-виконавчої документації для будівельних робіт.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 1056 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...