Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вставляння розривів сторінок



Word автоматично розподіляє текст на сторінки. Для примусового розриву сторінки потрібно встановити курсор у місце, з якого має починатися нова сторінка, й викликати команду Розриви з групи Параметри сторінки вкладки Розмітка сторінки (див. рис. 5.5).

У меню (рис. 5.10) потрібно вибрати та натиснути зразок Сторінка.

Щоб видалити розрив сторінки, слід увімкнути відображення недрукованих символів. Розриви сторінок у режимі Розмітка сторінки позначаються пунктирними лініями, і видаляються як звичайні символи – клавішами Delete або Backspace.

Рис. 5.10. Меню кнопки Розриви

Створення списків

Для ліпшого сприйняття стислої інформації використовують марковані та нумеровані абзаци (списки). Нумеровані списки застосовують для пунктів, які слідують один за одним. Крім того, в документах зі складною структурою використовують багаторівневі списки, що містять вкладені списки іншого типу.

Для створення списків використовують кнопки Маркери, Нумерація і Багаторівневий список в групі Абзац вкладки Основне на стрічці (див. рис. 5.1). Якщо просто клацнути на цих кнопках, то буде створений список з останнім вибраним форматуванням. Якщо клацнути на трикутнику праворуч від обраної кнопки, то відкриється бібліотека стилів (варіантів оформлення) списку. При наведенні вказівника миші на варіант списку Ви відразу побачите, як він виглядатиме в тексті.

Списки можна також створити за допомогою команд Нумерація і Маркери контекстного меню (див. рис. 4.4), яке з’являється при клацанні правою кнопкою миші на рядку майбутнього списку або на виділеному фрагменті тексту, який потрібно оформити списком.

Для створення списку зробіть наступне:

1. Виділіть необхідну ділянку тексту.

2. Клацніть правою кнопкою миші та виберіть потрібний пункт контекстного меню або клацніть на потрібній кнопці в групі Абзац вкладки Основне.

3. Клацніть на потрібному типі маркера.

Можна створити список і перед початком набору тексту. Встановіть курсор в те місце, звідки треба почати список, і виконайте описані вище дії. Натисніть клавішу Enter, щоб почати новий абзац і новий розділ списку.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 468 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...