Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Встановлення позицій табуляції



Табуляція дає змогу розміщувати текст у потрібних позиціях. Якщо встановлені позиції табуляції, при кожному натисканні клавіші Tab курсор буде пересуватися праворуч до найближчої позиції табуляції.

Для цього використовується команда Табуляція із вікна Абзац, яка викликає діалогове вікно Табуляція (рис. 5.8).

Рис. 5.8. Вікно Табуляція

Для заповнення порожнього місця, що залишається до знаку табуляції, можна використовувати ланцюжок символів, які вибирають у групі Заповнювач. Встановивши всі потрібні параметри для однієї позиції, натисніть кнопку Встановити, і нова позиція буде внесена в перелік Позиції табуляції:, що містить усі встановлені в даному абзаці позиції табуляції. Щоб змінити тип вже встановленої позиції табуляції, досить вибрати потрібну позицію з переліку і вибрати нові значення режимів. Для видалення позиції табуляції слід вибрати її в переліку Позиції табуляції і натиснути на кнопку Видалити. Усі позиції табуляції можна вилучити натисканням на кнопку Видалити все. Параметри табуляції зручно налаштовувати на горизонтальній координатній лінійці за допомогою символів табуляторів. Для цього ліворуч від координатної лінійки потрібно вибрати відповідний символ табулятор:

– вирівнювання зліва;

– вирівнювання по центру;

– вирівнювання справа;

– вирівнювання за розділювачем;

–з рискою (параметр не застосовують для вирівнювання; при його виборі в тексті з’явиться вертикальна риска).

Якщо виділити фрагмент тексту, вирівняного за позицією табуляції, й пересунути мишею символ табуляції в нове місце, то текст пересунеться разом із символом табуляції. Для вилучення позиції табуляції треба клацнути лівою клавішею мишки на відповідному символі й перетягти його за межі лінійки.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 778 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...