Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Інвертуючий модулятор



ШІМ являється складним пристроєм. Відомо багато різноманітних схем ШІМ. Розглянемо дві з них на прикладі структурних схем.

Перший варіант (рис. 3)


Рис.3. Структурна схема інертуючого ШІМА

Робота даного ШИМ представлена часовими діаграмами.

а) в)

б) г)

На входи порогового пристрою подаються гармонійний сигнал Uc, зміщений на постійну напругу Uо (рис. а) та сигнал Ur від генератора пилкоподібних імпульсів, період якого Tr в п'ять разів менше періоду Tс підсилювання сигналу. В момент, коли Ur стає більше Uc (рис. в), спрацьовує пороговий пристрій та на його виході стрибком з'являється деяка постійна напруга, а коли пилкоподібна напруга U-г генератора меньша Uc, на виході порогового пристрою U-а відсутня, тобто на виході порогового пристрою формується імпульс прямокутної форми різної тривалості, але однакової амплітуди, що дорівнює напрузі порогу спрацьовування Uп .

Так як Ur має трикутну форму з лінійним зростанням та спаданням, то тривалість прямокутних імпульсів на виході порогового пристрою змінюється пропорційно миттєвому значенню підсилювального сигналу. Так здійснюється модуляція за допомогою інвертуючого ШІМа. Середнє значення прямокутних імпульсів Ucр. (штрих лінія) знаходиться в протифазі з підсилювальним сигналом.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 201 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...