Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Аналогово-цифровий перетворювач



АЦП називають ще перетворювачами напруги в код. Вони призначені для сполучення аналогових систем з цифровими системами обробки інформації.

Будь-яке перетворення в код засновано або на порівнянні вхідної напруги з еталонним значенням (опорне) або на проміжному перетворенні напруги в часовий інтервал (частоту чи шпаруватість), тривалість якого потім перетворять у цифровий еквівалент інформації.

На основі методу порівняння аналогового сигналу з еталонним будуються АЦП послед. приближ., рівнобіжного перетворення і їх модифікації.

На проміжному перетворенні в тимчасовому інтервалі засновані перетворення напруги в частоту, АЦП із пилкоподібною напругою, інтегруючі і їхні модифікації.

Сутністю аналогово-цифрового перетворення з порівнянням вхідного сигналу з еталонним є формування напруг з рівнями, що представляють собою еквіваленти цифрового коду і порівняння цих рівнів напруги з вхідною напругою для визначення еквівалентного цифрового слова.

Розглянемо в спрощеному виді найбільш розповсюджений спосіб побудови АЦП.

АЦП складається з МВ генеруються токові імпульси З: реверсного лічильника підраховуються токові імпульси, ЦАП і компаратора К. Реверсный лічильник працює на додавання при подачі 1 на вхід «+» і на вирахування при подачі 0 на «+».

На перший вхід компаратора поданий вхідний аналоговий сигнал, на другий – вихід ЦАП.

Вихідний сигнал знімається з розрядів реверсивного лічильника





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 557 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...