Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Активні фільтри



1. Загальні відомості.

Підсилювачі, що мають вибіркові властивості умовно поділяються на фільтри НЧ і ВЧ, а також смугові і режекторні (заграждающие).

Фільтри НЧ і ВЧ відповідно пропускають тільки низькі або тільки високі частоти, смугові і режекторні забезпечують пропущення і непропущення сигналів визначених частот.

Важливими характеристиками цих фільтрів є АЧХ і ФЧХ.

Аналітично прийнято описувати електричні фільтри передаточними функціями. У загальному випадку передаточна функція фільтра являє собою відношення поліномів високого порядку:

де - коефіцієнти

m, n – натуральні числа, що визначають порядок фільтра, причому .

Для одержання в підсилювачів вибіркових властивостей в області НЧ (нижче 20 кгц) переважно застосовують RC-ланцюги інтегрального чи диференціального типу. Вони включаються на вході чи на виході підсилювача й охоплюють його частотно-залежним ЗЗ.

В області ВЧ як фільтри застосовують ВЧ-дроселі, а смугові і режекторні фільтри створюються на основі використання котушок індуктивності (LC-фільтри).

Під активними фільтрами звичайно розуміють електронні підсилювачі, що містять RC-ланцюги, включені так, що в підсилювача з'являються вибіркові властивості.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 864 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...