Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ситуаційні задачі. 1.На голодній езофаготомованій собаці проводять дослід сумнівного кормління



1. На голодній езофаготомованій собаці проводять дослід сумнівного кормління. Чим буде визначатися тривалість їжі за таких умов?

2. У пробірку налитий кишковий сік. Потім туди долили розчин крохмалю. Як прискорити його перетравлення?

3. Чому жування неїстівних предметів може зменшити почуття голоду?

 
 

.

► Практична частина ◄

Робота 1. Дослідження слиновиділення у людини

Для одержання (збору) слини у людини застосовують спеціальну капсулу (Лешлі — Красногорського або Ющенко), яку накладають на слизову оболонку ротової порожнини над отвором вивідної протоки слинної залози. Капсула має внутрішню та зовнішню камери. Від кожної відходить патрубок для приєднання гумових трубочок, кінці яких виводяться з ротової порожнини. Через трубку, з'єднану із зовнішньою камерою, шприцем відсмоктують повітря, щоб створити розрідження, яке забезпечує присмоктування капсули до слизової оболонки. Трубка, з'єднана з внутрішньою камерою, служить для відведення та збирання слини.

Мета і завдання. Ознайомитися з методикою одержання слини у людини за допомогою капсули. Вивчити особливості слиновиділення (кількість та якість слини) на різні речовини.

Матеріали та обладнання: капсула для збирання слини, тонкі гумові трубки, шприц (на.10 мл), пробірки, мірний циліндр, затискач, віскозиметр, розчин лимонної кислоти (0,2 %-й), вода, молоко, розчин цукру (5 %-й).

Об'єкт дослідження: людина

Питання для теоретичної підготовки. Значення травлення. Філогенез травної функції. Система органів травлення. Зміни їжі та її компонентів у травному тракті. Методи вивчення травної функції. Роботи І. П. Павлова та його школи по вивченню фізіології травлення. Травлення у ротовій порожнині. Склад слини. Регуляція слиновиділення.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 344 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...