Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Хід роботи. Перед початком роботи надіти стерильний мундштук на спірометр



Перед початком роботи надіти стерильний мундштук на спірометр. Повертаючи скляну кришку, встановити мітку проти нульової позначки на циферблаті шкали. Можна приступити до дослідження.

Вимірювання дихального об'єму (ДО)

Спірометр привести у вихідну позицію (мітка на позначці 0). Роблячи спокійні вдихи через ніс, зробити 6 спокійних видихів через рот у спірометр. За шкалою визначити величину об'ємів видихнутого повітря і розділити його на кількість видихів.

Знайти належну величину за таблицями (див. "Довідкові таблиці"). Зробити висновок.

Вимірювання резервного об 'єму видиху (РоВид)

Спірометр привести у вихідну позицію. Після спокійного вдиху зробити якомога глибший видих у спірометр. Зняти показання приладу і відняти від цієї величини показник дихального об'єму. Знайти РоВид. Зробити висновок.

Вимірювання життєвої ємкості легень (ЖЄЛ)

Спірометр привести у вихідну позицію. Зробити максимальний вдих і, закривши ніс, якнайбільше видихнути у спірометр. Зафіксувати показник і порівняти його з фізіологічною величиною. Зробити висновок.

Визначення резервного об'єму вдиху (Р0Вд)

Резервний об'єм вдиху можна вирахувати, віднімаючи суму дихального об'єму та резервного об'єму видиху від цифри, одержаної при визначенні ЖЄЛ. Знайти належну величину. Зробити висновок.

Рекомендації щодо оформлення результатів роботи. Занотувати у протоколах одержані за допомогою спірометра показники. У висновках написати, чи відповідають фактичні результати фізіологічним константам. Якщо розбіжність становить не більше 20 %, це вважається нормою.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 248 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...