Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Класифікація трансформаторів напруги



Трансформатори напруги різняться: по числу фаз - однофазні й трифазні; по числу обмоток - двухобмоточные й трехобмоточные; по класі точності; по способі охолодження - трансформатори з масляним охолодженням (масляні), із природним повітряним охолодженням (сухі) і з литий ізоляцією; по роду установки - для внутрішньої установки, для зовнішньої установки й для комплектних розподільних пристроїв (КРУ).

Однофазні трансформатори напруги можуть мати або один, або два виводи первинної обмотки, ізоляція яких відповідає повній робочій напрузі. Однофазні трансформатори напруги до 110 кВ виготовляються за звичайною схемою, а при напрузі 110 кВ і вище - за каскадною схемою.

Трифазні двухобмоточные трансформатори напруги мають звичайні трехстержневые муздрамтеатри, первинна й вторинна обмотки розташовані на трьох стрижнях, а трехобмоточные трансформатори напруги виконуються двох модифікацій. Трифазний трехобмоточный трансформатор напруги першої модифікації (стара версія) має пятистержневой сердечник, первинна й дві вторинні обмотки розташовані на середніх стрижнях, а крайні стрижні залишаються вільними. Трифазний трехобмоточный трансформатор напруги другої модифікації (нова версія) являє собою групу із трьох однофазних трансформаторів напруги, виконаних на сердечниках броньового типу й з'єднаних за відповідною схемою.

В однофазних трансформаторах напруги на 6 і 10 кВ застосовується переважно лита ізоляція. Трансформатори з литий ізоляцією повністю або частково залиті ізоляційною масою - эпоксидной смолою. Такі трансформатори, призначені для внутрішньої установки, вигідно відрізняються від масляних: мають меншу масу й габаритні розміри й майже не вимагають відходу в експлуатації.

Масло в масляних трансформаторах напруги служить, головним чином, для ізоляції обмоток від заземлених частин і запобігання обмоток від зволоження. Через відносно малі втрати в трансформаторах напруги масляне охолодження для них, на відміну від силових трансформаторів, має другорядне значення.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 689 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...