Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Конструкції трансформаторів струму зовнішньої установки



Трансформатори струму зовнішньої установки призначені для роботи у відкритих розподільних пристроях. Характеристики середовища, що оточує розподільні пристрої, значно різняться між собою. Це обумовлено різними кліматичними умовами, забрудненням атмосфери промисловими віднесеннями й т.п.

Трансформатори струму зовнішньої установки виготовляються на номінальні напруги від 35 до 1150 кВ і номінальні струми до 4000 А.

У трансформаторах струму зовнішньої установки переважне застосування одержала паперово-масляна ізоляція.

У цей час випускаються опорні ТТ зовнішньої установки з наступними різновидами паперово-масляної ізоляції:

· с чисто паперово-масляною ізоляцією на номінальні напруги 35-500 кВ;

· с паперово-масляною ізоляцією конденсаторного типу на номінальні напруги 220, 330 і 400 кВ;

· с паперово-масляною ізоляцією конденсаторного типу рымовидной форми на номінальні напруги 330 - 750 кВ.

Первинна обмотка трансформатора струму зовнішньої установки в більшості випадків складається із двох секцій, які можуть з'єднуватися паралельно або послідовно. Це дозволяє мати два коефіцієнти трансформації. Число вторинних обмоток у трансформаторах струму зовнішньої установки буває від двох до п'яти. Одна з них призначена для вимірів, а інші - для релейного захисту (Р).

Позначення типу трансформатора струму зовнішньої установки складається із двох частин: буквеної й цифровий. Буквена частина містить кілька букв, що мають наступні значення: Т-Т- трансформатор струму; Ф-Ф- з порцеляновою ізоляцією; Н-Н- зовнішньої установки; ДО-К- з конденсаторною паперово-масляною ізоляцією або каскадний; М-М- модернізований; Д-Д- для диференціального захисту; Р-Р- для релейного захисту з ізоляцією рымовидной форми.

Приклад позначення типу трансформатора струму: ТФЗМ-35- трансформатор струму зовнішньої установки з первинною обмоткою ланкового типу розташованої в порцеляновому ізоляторі, модернізований, на номінальну напругу 35 кВ.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 265 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...