Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні етапи розвитку інформаційних технологій



Слово " технологія " походити від грецького " techne ", що означає мистецтво, майстерність, уміння, і грецького слова " logos " поняття, навчання.

Спочатку воно найбільше широко вживалося для позначення чи науки сукупностей зведень про різних фізико-механічних, хімічних і ін. способи обробки сировини, напівфабрикатів, виробів, Розвиток засобів обчислювальної техніки привело до необхідності становлення нової області знань про процеси АОЭИ. На базі впровадження сучасної ВТ, промислових роботів, верстатів з числовим програмним керуванням, нових технологічних процесів здійснюється технічне переозброєння підприємств.

У процесах автоматизованої обробки економічної інформації (АОЭИ) як об'єкт, що піддається перетворенням, виступають різного роду дані, що характеризують ті чи інші економічні явища. Такі процеси іменуються технологічними процесами АОЭИ і являють собою комплекс взаємозалежних операцій, що протікають у встановленій послідовності. Чи, більш детально, це процес перетворення вихідної інформації у вихідну з використанням технічних засобів і ресурсів.

Раціональне проектування технологічних процесів у ЭИС багато в чому визначає ефективне функціонування системи.

Весь технологічний процес можна підрозділити на процеси збору і уведення вихідних даних в обчислювальну систему, процеси розміщення і збереження даних у пам'яті системи, процеси обробки даних з метою одержання результатів і, процеси видачі даних у виді, зручному для сприйняття користувачем.

Технологічний процес можна розділити на 4 укрупнених етапи:

- початковий чи первинний

(збір вихідних даних, їхня реєстрація і передача на ВУ);

- підготовчий

(прийом, контроль, реєстрація вхідної інформації і перенос її на машинний носій);

- основний

(безпосередньо обробка інформації);

- заключний

(контроль, випуск і передача результатної інформації, її розмноження і збереження).

Питання розробки інформаційних технологій

Проектування раціональних технологічних процесів обробки даних є досить складною задачею. Ця складність обумовлюється тім, що сама система АОЭИ відноситься до класу складних систем і при її розробці повинні враховуватися багато параметрів, серед яких не тільки чисто технічні, алі і параметри, що враховують різні людські фактори, питання підвищення термінів експлуатації і використання інструментальних засобів, зменшення термінів розробки, ряд економічних розумінь і т.д.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 308 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...