Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мета і завдання курсу



ЗМІСТ

1 Мета і завдання курсу......................................... 4

2 Програма курсу............................................... 5

3 Завдання та вказівки до виконання контрольної роботи

3.1 Загальні положення........................................ 13

3.2 Теоретична частина........................................ 13

3.3 Практична частина......................................... 16

3.4 Методичні вказівки до виконання практичної частини........... 18

Список рекомендованої літератури............................... 27


МЕТА І ЗАВДАННЯ КУРСУ

Програма дисципліни "Страхування" призначена для підготовки бакалаврів напряму підготовки "Фінанси і кредит".

Предметом вивчення є відносини, що виникають у процесі формування, розподілу та використання страхових фондів.

Метою дисципліни є формування системи теоретичних знань і практичних навичок зі страхування, надання знань щодо страхового захисту майнових інтересів юридичних і фізичних осіб на випадок настання ризикових ситуацій, організації страхового ринку та страхових компаній.

Завданням дисципліни є: вивчення теоретичних та організаційних основ страхування; вивчення сутності й ролі страхування, організації та розвитку страхового ринку, державного регулювання страхової діяльності; набуття вмінь аналізувати ринок страхових послуг, оцінювати фінансову стійкість страхових компаній.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати: сутність і роль страхування в сучасному виробництві, роботі банків, торгових, транспортних та інших підприємств, основні принципи страхування, системи страхової відповідальності, класифікацію страхування, форми його проведення, що таке страхові ризики і їхня оцінка, як здійснюється керування ризиком (ризик-менеджмент), поняття страхового ринку, страхової організації, як здійснюється державне регулювання страхової діяльності, основні типи договорів страхування, поняття перестрахування і соцстрахування, як визначаються доходи, витрати і прибуток страховика, його фінансова надійність та платоспроможність.

вміти: виявити необхідність страхування ризиків підприємства, перевірити або, при необхідності, скласти договір страхування, визначити правильність розрахунків зі страховою компанією, оцінити пропозицію страховика та дати їй оцінку, забезпечити страхування у надійного страховика; самостійно приймати управлінські рішення у сфері страхування на підприємстві та оцінювати їх наслідки, проводити заходи оперативного регулювання, здійснювати контроль ефективності залучених страхових послуг та їх можливостей.






Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 185 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...