Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Електропневматичний привід гальмівних механізмів



Підвищений час приведення у дію гальмівних систем довгомірних транспортних засобів з пневматичним приводом негативно впливає на стійкість руху, збільшує довжину гальмівного шляху. У сучасних електропневматичних приводах гальмівних систем використовуються електронні системи керування, які забезпечують слідкуючу дію гальмівного приводу та регулюють розподіл гальмівних сил між мостами та між колесами, що покращує ефективність гальмування та стійкість автопоїзда.

Призначений для зменшення часу приведення у дію пневматичного гальмівного приводу та можливість використання електронних автоматичних систем керування гальмівними механізмами, що забезпечують більш ефективне гальмування та кращі показники безпеки руху. Можливість гальмування без участі водія.

Рис. 31. Схема електропневматичних гальм автомобіля – тягача з АБС та ПБС (антиблокувальною та протибуксувальною системами):

1-модулятор ЕПП з датчиком тиску повітря; 2- блок керування; 3-гальмівна камера; 4- електричний роз’єм ЕПП; 5- датчик АБС, ПБС; 6- комбінований електропневматичний гальмівний кран; 7- датчик АБС.

Застосування електропневматичного приводу дозволяє зменшити кількість приладів системи у порівняння з пневматичним приводом.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 348 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...