Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Структура організації ПСУ



Організація Православні скаути України ділиться на локальні осередки, які свою чергу діляться на загони, а загони на патрулі.

ПРАВИЛА ПОВЕДЕНИЯ В ЛЕСУ

МУСОР

Остатки продуктов нужно оставлять в лесу — лесные жители будут вам благодарны, если их не окажется рядом, произойдет естественный процесс разложения. Конечно, не стоит разбрасывать остатки пищи равномерным слоем по стоянке — лучше аккуратно сложить под кустом или в другом незаметном месте. Если отходов много, то следует выкопать яму специально для пищевых отходов, а в последний день засыпать ее землей, прикрыть дерном.Весь непищевой мусор, в том числе то, что нельзя жечь в костре (полиэтилен, резина, пластиковые бутылки, железные банки, стекло), не поленитесь вывезти из леса до ближайшего контейнера. Жестяные банки можно оставить в лесу в том случае, если обжечь до состояния, когда они легко ломаются.Особо опасные отходы — батарейки/аккумуляторы — выбрасывать нельзя. Единственно правильный вариант их утилизации — сдать в пункт приема и переработки.Не бейте стеклянные бутылки! Вы сами, другие люди, лесные животные могут пораниться, жарким летом стекло фактически становится лупой и может стать причиной пожара.Не оставляйте бесполезные вещи на стоянках — старые кроссовки или гнутые дуги от вашей палатки вряд ли кому-то будут нужны и все равно за считанные дни приобретут совсем нетоварный вид. Мусор в лесу никто кроме вас не уберет, не забывайте, что дворники остались в городе. Запаситесь мешками или коробками, которые подойдут на роль временной мусорки.

ЯГОДИ

З другої половини літа в лісі з'являється багато ягід і грибів. Звичайно, ягоди менш калорійні, але якщо їх багато, то прожити можна. Не дарма ж на ягідниках, пасуться навіть ведмеді. Особливо ведмідь любить малину, тому, збираючись за малиною, будь обережний, виробляй багато шуму, щоб ведмідь помітив тебе першим, тоді є ймовірність, що він просто піде. Малина росте за старими вирубок, уздовж лісових доріг і по берегах річок. Ягоди лісової малини не бувають великими, але зате дуже ароматні. Малина відноситься до лікарських рослин.

У борах, зазвичай буває багато брусниці. Це вічнозелена рослина. Дозріває вона з серпня по жовтень. Ягода ця, корисна і смачна. Не великі, шкірясті темно-зелене листя можна використовувати для заварювання чаю. Відноситься до лікарських рослин. Чорниця являє собою чагарничок висотою 20-35 см., з світло-зеленим листям яйцевидної форми. Дозріває в липні-серпні. Зростає, в основному, в ялинових лісах, утворюючи цілі зарості, як килимом покриваючи всю землю навколо дерев. Корисні не лише ягоди, а й листя. Ягоди можна використовувати як харчовий барвник. Листя у чорниці обпадають і вона під сніг йде голим кущиком.

Лохина це чагарник досягає висоти метра і більше. Листя сизі, еліптичні, опадає по осені. Ягоди синювато-чорні з сизим нальотом. У них міститься багато вітаміну С, Сахаров, каротину, заліза та марганцю. Як і чорниця, лохина вважається лікарською рослиною.

Журавлина відноситься до вічнозеленим кустарничке з дуже тонкими пагонами. Листя шкірясті, дрібні, довгасті або яйцеподібні. Зверху листочки темно-зелені, білуваті знизу. Плоди дозрівають у вересні: ягоди червоні, круглі або грушоподібні. Плоди зберігаються під снігом до весни. Зростає, в основному, на болотах або заболочених лісах. Ягода ця відома багатьом своєю користю. Містить багато кальцію, фосфору, магнію, марганцю, калію, і йоду. Багато в ній і вітаміну С. Володіє жарознижувальними протицингового властивостями. З журавлини виходить чудовий чай.

Чорна смородина досягає висоти 1,5 метра. Листям володіють легким ароматом. Зверху темно-зеленими, знизу більш світлими, опушеними по жилах. Ягоди чорні, круглі. Кущики чорної смородини найчастіше зустрічаються по берегах річок, по окраїнах озер, боліт. Ягоди багаті вітамінами, кислотами, макро-і мікроелементами, фітонцидами. З ягід і листя виходить прекрасний вітамінний чай. Листя і ягоди заливають холодною водою і кип'ятять на повільному вогні 4-5 хвилин. Аналогічно готують чай з нирок, збільшуючи тривалість кипіння до 8-10 хвилин.

Червона смородина зустрічається рідше. У порівнянні з чорної, в ягодах червоної смородини міститься менше Сахаров, менше вітамінів, але більше вільних кислот. Вона є хорошим засобом при лікуванні простудних захворювань, порушень обміну речовин, шлунково-кишкових хвороб.

ГРИБИ

Гриби поділяють на їстівні, умовно їстівні, умовно отруйні та отруйні (у тому числі смертельно отруйні). Необхідно підкреслити, що плодові тіла практично всіх їстівних грибів зазвичай погано засвоюються через вміст у них міцетін - трудноперевариваемое білкового речовини. У певні періоди росту грибів плодові тіла можуть концентрувати в собі продукти обміну, отруйність яких зростає при пошкодженні гриба комахами, пліснявими грибами, бактеріями (особливо в суху жарку погоду). Гриби, що ростуть поблизу промислових підприємств і автомобільних доріг, здатні накопичувати токсичні важкі метали, продукти згоряння палива. Саме тому гриби входять до групи "гастрономічного ризику".

Отруїтися можна отруйними макроміцети, помилково прийнятими за їстівні. Отруєння можливі також, коли страви навіть з їстівних грибів невірно приготовлені, коли гриби солять або маринують, не дотримуючись необхідні правила, і коли в їжу використовують червиві гриби. Останнім часом почастішали випадки отруєння їстівними грибами, зібраними в районах з високим ступенем промислового і транспортного забруднення.

Далеко не всі з вищих грибів, традиційно відносяться до отруйних, володіють прямими отруйними властивостями. Багато хто з них мають лише яскраво виражений неприємний запах і гіркий смак, жорстку, несмачну м'якоть, іноді "страшний" зовнішній вигляд. Такі корбан товста, жовчний гриб, сатанинський гриб. Інші "отруйні" гриби, наприклад чернушка і валуй, насправді цілком їстівні, але токсичні без правильної кулінарної обробки (вимочування, відварювання, засолювання, сушіння).

Існує дуже велика група умовно отруйних грибів - несправжні опеньки, гнойовик сірий, деякі печериці, парасольки, говорушки та ін Випадки отруєння цими грибами нерідкі, але склад отрут і механізм їх дії відомі мало.

У будь-якому випадку доречно нагадати навіть досвідченим грибникам дуже корисне правило: ніколи не зривайте гриб, в їстівності якого є хоч найменші сумніви.

До смертельно отруйним грибам, викликає важкі отруєння, відносяться бліда поганка, мухомори червоний, смердючий і пантерний. Останнім часом відзначалися смертельні випадки в результаті отруєння рядками. На щастя, багато з зазначених грибів (особливо мухомори) мають настільки характерний зовнішній вигляд, що прийняти їх за їстівний гриб дуже важко.

Щоб отруїтися блідою поганкою, досить з'їсти невеликий шматочок плодового тіла. Яд цього гриба дуже стійкий - він не руйнується навіть при тривалому кип'ятінні. Симптоми захворювання зазвичай виникають через деякий час: з'являються сильна блювота, різкі болі в кишечнику, пронос, м'язова і головний біль. Важкої інтоксикації піддаються печінку і серцево-судинна система. У більшості випадків отруєння отрутою блідої поганки закінчуються смертю.

Отруєння мухоморами значно рідше призводить до смертельного результату, але може протікати не менше гостро: з'являються нудота, блювота, порушується серцевий ритм, можливі судоми, спостерігається розширення зіниць. Яд мухоморів володіє сильним галлюциногенним впливом, людина відчуває збудження, відчуває приплив енергії. Ця властивість мухоморів було відомо ще в давнину: в Індії і Південній Америці настоянки і відвари мухоморів використовувалися в ритуальних цілях; скандинавські вікінги пили відвар перед боєм в якості своєрідного допінгу.

Небезпечні для людини і багато представників нижчих грибів. У середньовічній Європі цілі райони бували вражені невідомої тоді хворобою, яка в залежності від симптомів називалася по-різному - "злі корчі" або "антонов вогонь". У першому випадку людина відчував сильне психічний розлад, що супроводжувалося конвульсіями, галюцинаціями, у другому - гострі болі і печіння в кінцівках, ураження (аж до гангрени) м'яких тканин і суглобів. Виявилося, що причиною захворювання було отруєння хлібом, який був приготований з зерна, зараженого одним з паразитичних нижчих грибів - ріжків. У Росії завдяки профілактичним заходам можливість отруєння ріжком дуже невелика.

Серйозну небезпеку становлять і так звані цвілі - велика група мікроскопічних грибів. Цвіль призводить до псування продуктів харчування, особливо при тривалому і неправильному зберіганні.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 223 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...