Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Медична сестра повинна вміти



1. Прийняти і здати: чергування; ключі від сейфа та шафи з лікарськими препаратами; медичне обладнання та інструментарій; предмети догляду за хворими; санітарний стан відділення; хворих, які знаходяться на діагностичних ліжках приймального відділення.

2. Регулювати і надавати допомогу хворим залежно від їхнього стану.

3. Заповняти необхідну медичну документацію: "Журнал обліку поступаючих на стаціонарне лікування"; "Журнал обліку консультацій і відмов у госпіталізації"; "Журнал-алфавіт"; "Журнал сигнальних повідомлень"; журнали обліку надходження та витрачання наркотичних анальгетиків та спирту; медичну карту стаціонарного хворого (титульний лист); карту вибулого зі стаціонару (паспортні дані); термінове повідомлення про інфекційне захворювання; бланки опису речей, документів, цінних речей хворого.

4. Здійснити долікарський огляд хворого: виміряти температуру тіла, артеріальний тиск; підрахувати частоту пульсу, дихальні рухи; оглянути тіло хворого для виявлення інфекційних захворювань; провести антропометричні вимірювання.

5. Надати долікарську невідкладну медичну допомогу.

6. Організувати огляд та первинне обстеження хворого черговим лікарем або лікарем за фахом.

7. Виконати призначення лікаря: ін'єкції; промивання шлунку; клізми; пов'язки; оксигенотерапію.

8. Виписати, отримати лікарські препарати з аптеки, зберігати їх у відділенні й вести облік їх використання.

9. Здійснити забір біологічного матеріалу для лабораторних досліджень (крові з вени, блювотних мас, промивних вод, сечі) і забезпечити відправлення матеріалу в лабораторію. Викликати лаборанта для забору крові з пальця.

10. Організувати рентгенологічне дослідження хворого.

11. Провести санітарно-гігієнічне оброблення хворого.

12. Організувати транспортування хворого у відділення стаціонару.

13. Організувати транспортування пацієнта з інфекційним захворюванням або СНІДом.

14. Провести дезінфекцію, передстерилізаційне очищення і стерилізацію виробів медичного призначення відповідно до інструкцій із санітарно-протиепідемічного режиму.

15. Приготувати й проконтролювати правильне використання дезінфекційних засобів.

16. Виконати й проконтролювати виконання наказів з санітарно-протиепідемічного режиму, щоб уникнути розвитку ВЛІ.

17. Щодня здійснювати довідково-інформаційну роботу (оперативні повідомлення головному лікарю; інформаційні телефонні повідомлення міському відділу охорони здоров'я, СЕС, міліції, пожежному депо).





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 4253 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...