Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Реклама як складова частина маркетингу



Маркетинг не обмежується лише розповсюдженням товарів від виробника до споживача. Він включає всі стадії, починаючи від створення товару і закінчуючи післяпродажним сервісним обслуговуванням. Всі стадії пов'язані між собою, як кільця ланцюга, і якщо одне кільце буде слабким, то ланцюг порветься. Реклама є тим потужним кільцем, яке дуже сильно тримає ланцюг. Отже, реклама є такою ж важливою стадією, як і будь- яка інша.

Саме тому назва товару або послуги, характеристика, параметри, пакування, ціна - все це відображається в рекламі. Без реклами ми не будемо отримувати інформацію, де купити, як купити, за якою ціною.

Успіх національної економіки багато в чому залежить від рекламної справи. Завдяки їй продовжується виробництво товарів, підвищується купівельна спроможність споживачів,гроші перебувають в постійному обігу. Отже, реклама позитивно впливає на економіку країни в цілому.

При вивченні дисципліни потрібно усвідомити, що рекламування — це створення такого рекламного продукту, доведення його до потенційних покупців у такий спосіб, щоб вони зрозуміли, чим саме товар, продукт, послуга або ідея позитивно відрізняються від подібних до них, а виробник зміг перетворити цю перевагу (новацію) на капітал.

Термін «реклама», яким користуються як фахівці, так і звичайні громадяни, має подвійне значення: він може означати рекламу як продукт (це те, що ми бачимо на екранах телевізорів, на шпальтах газет або чуємо з радіоприймачів) або як процес виготовлення цього продукту. Тому, коли йдеться про процес створення рекламного продукту або про рекламний бізнес у цілому, ліпше користуватися терміном «рекламування». Послуги з рекламування мають бути оплачені.

Реклама як продукт — це форма неособистого представлення певній групі людей (цільовій аудиторії) інформації про товари певного виробника в будь-якій формі. Треба розуміти, що рекламування є складовою маркетингу, яку підпорядковано його стратегії і тактиці, тобто реклама — це окремий інструмент маркетингових комунікацій.

Рекламні маркетингові комунікації є інтегрованими, тобто їхня мета — це встановлення зв'язків (відносин) між споживачами (покупцями) та виробниками товарів, які бажають придбати ці споживачі (покупці). Таку саму роботу виконують ще й інші інструменти маркетингової політики комунікацій — стимулювання продажу товарів, робота з громадськістю («паблік рилейшнз»), просування товарів через особистий продаж, прямий маркетинг, виставки та ярмарки, реклама на місці продажу, упаковка. Нині вже стали самостійними такі інструменти, як брендинг, спонсоринг, престижна реклама тощо.

Усі ці напрями маркетингової політики комунікацій не можуть існувати без рекламування.Тому в рекламній діяльності необхідно керуватися такими основними принципами:

реклама має створити, підтримати, поглибити імідж підприємства та його товарів (як нових, так і давно створених);

реклама має спонукати покупця купувати товар у період спадання попиту на нього;

реклама має зацікавити покупця, який належить до ще не охопленого сегмента ринку товарів чи послуг, які виробляє (надає) підприємство;

реклама має спростувати те, що може стати причиною упередженого чи неприхильного ставлення до товару, сприяти тому, щоб у майбутнього споживача з'явилося бажання придбати цей товар або принаймні мріяти про нього.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 688 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...