Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Взаємовідносини бізнесу і держави як суперечлива с-ма співробітництва і антагонізму



Відносини бізнесу і держави- суперечлива с-ма співроб-ва й антагонізму, які визнач комплексом причин. Д покликана забезп втілення інтересів сусп.-ва, від обр спільну волю. Її пол. курс може не збігатися з інтересами бізнесу, вона може впливати на провал під-ва. Тому певні дії уряду сприймаються бізнесом вороже, що породжує непорозуміння. У ХХ ст. взаємозал Д і Б ↑. Д забезп правову основу і сусп. клімат для еф фун-ня ек-ки; захисту конкур, перерозп доходів, стабілізації ек-ки, стимул ек зростання. Тісні зв’язки між Д і Бвипливають з сутності ліберально- демокр системи правління та правової держави, заснов на принципах пол. рівності та визнання соц. прав громадян. Осн напрями підтримки державою бізнесу: 1. ств та підтримка інфрастр ек системи 2. сприяння новим у прогресивним галузям ек-ки 3. здійсн та підтримка НДКР 4. держ закупівлі продукції прив підп.-тв 5. стимул продажу, збирання, зберігання інф-ї. Одна з гол ф-й Д: забезп аг умов функ-ня та розвитку осн сфер життєдія-ті сусп.-ва, зокрема ств-ня інфрастр, на якій базується дія-ть ек системи. Одна з найважл інфраструктурних ф-й Д є забезп стабільності фін системи, нац. валюти. Бізнес потребує наявності Д, бо вона має забезп стабільність у сісп-ві, без якої неможл еф функ-ня і стаб прибутки. Д – один з найб роботодавців. Підтримка державою великого бізнесу здісн за доп держ закупівель і замовлень. Сектор великого бізнесу викор блага спільного прив-держ підп.-ва.Д володіє власністю на запатентовану інф-ю. Д несе гол відпов-сть за ств-ня інфратр-р, які забезп єдину с-ма звітності, сертифікації, стандартизації, норм, єдність ек і соц. систем. Зв'язок Д і Б проявляються у військово-пром комплексі. Для ей функ-ня малого та сер підп.-ва Д має сприяти ↑ їх конкурспр-ті на ринках черех форм-ня прийнятих умов фін-ня, інформ за без-ня, запров наук-техн іновацій, підготовки персоналу. Їхнє існування забезп серез с-ма участі у держ і муніципальних замовленнях. Для цього Д здійсн фін-кред пол. відносно підпр, забезп рівноправні умови розвитку вел і малого Б, ↑ квал кер-ків фірм, стим розвитку системи взаємодоп новел компанії для запобігання банкрутству.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 311 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...