Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Список використаних джерел. Вступ розкриває сутність, значущість, актуальність та рівень дослідженості теми випускної роботи, а також вихідні дані для її розроблення



Вступ

Вступ розкриває сутність, значущість, актуальність та рівень дослідженості теми випускної роботи, а також вихідні дані для її розроблення. Він повинен мати таку структуру:

· актуальність теми дослідження;

· мету і завдання;

· об'єкт та предмет дослідження;

· методи дослідження та джерела інформації;

· практичне значення одержаних результатів.

Теоретичний розділ

У цьому розділі обґрунтовується теоретична база обраної проблеми, дається огляд використаних джерел. На основі вивчення директивних і нормативних актів, наукової, навчально-методичної літератури розкривається суть досліджуваної проблеми та ступінь її сучасної розробки, аналізуються та узагальнюються існуючі концепції, визначаються дискусійні аспекти та невирішені питання, розкриваються теоретичні основи обраної теми.

У даному розділі також проводиться поглиблене аналізування чинної нормативної бази та огляд спеціальної літератури з обраної теми. Перший розділ є основою для розроблення прикладних аспектів обраної теми, які студент повинен викласти в подальших розділах випускної роботи.

Аналітичний розділ

В цьому розділі за матеріалами підприємства подається характеристика організаційно-економічної діяльності підприємства, проводиться аналіз досліджуваної проблеми.

У підрозділі 2.1. повинна бути викладена характеристика підприємства, зокрема повинні висвітлюватися наступні питання: організаційно-правова характеристика підприємства; обсяг виробництва та характеристика продукції; персонал підприємства та трудові показники; виробничі фонди та їх використання; оцінка фінансово-економічного стану підприємства.

Обов'язковим є аналізування основних показників діяльності підприємства у формі табл. 3.1, зразок якої подається.

Таблиця 3.1

Основні економічні показники діяльності підприємства

протягом 201_ -201_ рр.

Показник Один, вим. Роки Відхилення, (-,+)
201_ 201_ 201_ 201_/201_ 201_/201_
               
1. Обсяг реалізованої продукції            
2. Собівартість реалізованої продукції            
3. Матеріальні витрати            
4. Середньорічна вартість основних засобів            
5. Середньооблікова чисельність працюючих              
6. Фонд оплати праці            

Продовження табл. 3.1

               
7. Середньомісячна заробітна плата працюючих            
8. Фондовіддача            
9. Фондомісткість            
10. Матеріаловіддача            
11. Валовий прибуток            
12. Податок на прибуток            
13. Чистий прибуток            
14. Рентабельність реалізованої продукції            

В підрозділі 2.2 проводиться аналіз фінансового стану об’єкту дослідження, зокрема аналіз майна підприємства та джерел його утворення, аналіз фінансової стабільності, ліквідності та прибутковості.

Всі аналітичні матеріали повинні супроводжуватися висновками, які дають змогу з'ясовувати сутність економічних і управлінських процесів, що наявні в організації (підприємстві), їх особливості та тенденціїрозвитку, поглиблений аналіз яких допомагає виявити невикористані резерви.

Джерелами для виконання аналітичної частини є планові та фактичні показники операційно-господарської діяльності; статистична, бухгалтерська й фінансова звітність; накази, розпорядження, результати спостережень, опитувань, обстежень тощо, зібрані під час проходження практики.

Рекомендаційний розділ

В даному розділі подаються пропозиції щодо вдосконалення предмету дослідження.

Висновки та пропозиції

Містять стислий виклад підсумків роботи. Наводяться найважливіші теоретичні положення, які відповідають меті випускної роботи (проекту) і завданням, поставленим у вступі, підсумки аналітичного розділу; пропозиції щодо вдосконалення діяльності організації (підприємства) за досліджуваним напрямом; шляхи, можливості та передбачувані результати їх практичної реалізації.

Список використаних джерел

У списку використаних джерел наводяться усі використані під час написання випускної роботи нормативно-правові акти, літературні джерела вітчизняних і зарубіжних авторів.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 396 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...