Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організація праці менеджера



Організацією особистої праці керівника й підпорядкування йому фахівців потрібно починати з опису їхніх робочих місць і закріплення цього опису в посадових інструкціях. Опис робочого місця в апараті управління повинен містити чотири елементи:

Ø перелік завдань (функцій), для вирішення яких існує, або створюється робоче місце;

Ø опис обов'язків, які покладаються на працівника й випливають із завдань (функцій) на даному робочому місці;

Ø опис прав і повноважень, які забезпечують виконання завдань (функцій) і обов'язків;

Ø відповідальність, яка матиме місце у випадку невиконання обов'язків та перевищення прав.

На практиці нерідко спостерігається невідповідність між названими елементами. Наприклад, в одних випадках працівник, який має складні обов'язки не має необхідних для їхнього виконання повноважень, а в інших випадках - навпаки: самовільно присвоїв повноваження. Тому часто диспропорція в обов'язках і правах менеджера стає причиною злочинної діяльності.

Таким чином, впорядкування посадових обов'язків та повноважень керівника є основою організації його особистої праці.

У практиці діяльності керівника важливе місце посідає вміння планувати свою роботу, як щоденну, так і перспективну. Наприклад, кожної п'ятниці доцільно визначити завдання на майбутній тиждень і вносити їх у календар. Дрібні роботи доцільно згрупувати.

Важливим аспектом у вдосконаленні у правлінської праці є раціоналізація процесу документування.

Організація прийому відвідувачів із службових питань повинна відповідати всім сучасним вимогам до цієї ділянки роботи керівника з точки зору повної їх інформованості, вибору зручного часу, створення атмосфери доброзичливості в бесідах та ін.





Дата публикования: 2015-04-09; Прочитано: 391 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...