Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Заключна частина. На озброєння, провідних країн світу вже надходять найновіші види систем озброєння, головною ознакою



На озброєння, провідних країн світу вже надходять найновіші види систем озброєння, головною ознакою, яка відрізняється, є реалізований принцип „постріл – враження”, тобто вони володіють можливістю гарантовано вразити ціль одним пострілом, в будь-який час доби, в складних метеорологічних умовах та інтенсивному протистоянні зі сторони противника. Найбільш загальними рисами систем високоточної зброї є:

- різке збільшення дальності стрільби; широка уніфікація зброї не залежно від його базування;

- виключення людини з процесу розвідка – цілевказання – враження;

- збільшення ефективності враження за рахунок високоточної навігації і підвищення потужності вибухової речовини на головній частині.

Після детального вивчення результатів високоточних ударів по найважливішим воєнним та екологічним об’єктам Іраку в війні в зоні Перської затоки в США було прийнято рішення про повне фінансування нового проекту корабля ХХІ століття – “Арсенал”. Перший корабель цієї серії повинен бути побудованим вже в 2015 році. Це зовсім новий комп’ютеризований корабель – який носить велику кількість (500 пускових установок вертикального пуску) вже перевірених в бойових умовах високоточних крилатих ракет типу “Томагавк”. Екіпаж цього корабля не буде перевищувати 20 осіб.

Відомо, що в війні в зоні Перської затоки ці високоточні крилаті ракети, які були запущені на дальність – 1200-1500 км, успішно вразили 80% усіх найважливіших воєнних і цивільних об’єктів на території Іраку. Це дало потужній поштовх до розробки зовсім нових ракет подібного класу – “Фастхок”, які будуть мати більш високу точність влучення в ціль, чим ракети “Томагавк”.

Прогнозуючий аналіз, на думку фахівців НАТО, дозволяє припустити, що до 2020 року кількість кораблів даного проекту може складати не менше 70 одиниць, а в подальшому – 100 одиниць.

Таким чином, з розглянутого заняття можливо зробити висновок – розвідка спеціального призначення – одна з найважливіших умов досягнення успіхув бою

Своєчасне здобуття необхідних відомостей про обекти високоточної зброї в районі бойових дій, на основі яких командир може прийняти обґрунтоване рішення на бій та успішно управляти підрозділами в ході виконання бойового завдання – є її основною метою.





Дата публикования: 2015-04-09; Прочитано: 199 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...