Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 39. Фінансовий облік витрат від операційної діяльності



План

Вступ

Розділ 1. Сутність, визнання, оцінка і склад витрат від операційної діяльності, значення та завдання їх обліку

Розділ 2. Фінансовий облік витрат від операційної діяльності на підприємстві

2.1 Характеристика господарської діяльності підприємства 2.2Синтетичний і аналітичний облік собівартості реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг)

2.3Синтетичний і аналітичний облік адміністративних витрат та витрат на збут

2.4Синтетичний і аналітичний облік інших витрат операційної діяльності

2.5Відображення інформації про витрати від операційної діяльності у фінансовій звітності

Розділ 3. Напрями вдосконалення обліку витрат від операційної діяльності

Висновки

У вступі необхідно розкрити значення операційних витрат у діяльності підприємств. Навести прізвища авторів, які досліджували вказану проблематику. Вказати мету та завдання, визначити об’єкт і суб’єкт, методи та інформаційну базу дослідження.

У першому розділі навести визначення, критерії визнання, класифікацію, вимоги до оцінки витрат підприємств відповідно до П(С)БО 16 «Витрати», підручників з бухгалтерського та фінансового обліку, матеріалів періодичних видань, здійснити огляд нормативно-правових актів, якими регламентуються завдання фінансового обліку витрат, розкрити його значення.

У другому розділі розкрити особливості господарської діяльності досліджуваного підприємства, описати Наказ про облікову політику підприємства та форму бухгалтерського обліку.

Складові виробничої та реалізованої собівартості продукції, дати характеристику її складових елементів, розкрити порядок синтетичного та аналітичного обліку. Особливу увагу приділити обліку та розподілу загальновиробничих витрат, обліку витрат допоміжних виробництв та руху готової продукції. Вказати, які реєстри аналітичного обліку використовуються для обліку витрат на досліджуваному підприємстві.

Розкриваючи порядок синтетичного й аналітичного обліку адміністративних витрат, витрат на збут та інших витрат операційної діяльності, навести їх складові відповідно до П(С)БО 16 «Витрати», типові господарські операції та кореспонденцію рахунків з обліку окремих видів витрат.

Форми фінансової звітності та в яких статтях відображається інформація про операційні витрати.

У третьому розділі, розкрити напрями вдосконалення обліку операційних витрат.

У висновках узагальнити результати дослідження обліку операційних витрат і вказати напрями його удосконалення.

У додатки включити: витяг зі статуту підприємства; Наказ про облікову політику підприємства; облікові реєстри за основними рахунками теми; витяг з Головної книги; фінансову звітність.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 288 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...