Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Чи підлягають Шишкін і Соснін кримінальної відповідальності? Які умови настання кримінальної відповідальності неповнолітніх, що зробили крадіжки у батьків? Обґрунтуйте відповідь



Задача № 2. 17 – літній Безруков за крадіжку телевізора з дачного будиночка, що належить Хапову, був засуджений по ч. 3 ст. 185 КК і присуджений до штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян. Оскільки Безруков був учнем, ніде не працював, його матір передала йому потрібну суму для сплати штрафу.

Чи обґрунтованим було рішення суду? Проаналізував санкцію ч. 3 ст. 185 КК України, визначте яке покарання може бути призначене Без рокову, відповідно до умов задачі? Обґрунтуйте відповідь.

Задача № 3. 17-річний Котляренко вчинив крадіжку з проникненням в житло. Його було засуджено відповідно до ч. 3 ст. 185 КК України. Під час досудового розслідування Котляренко щиро розкаявся у вчиненому; повністю відшкодував потерпілому всі завдані збитки.

Чи можливо звільнити Котляренка від відбування покарання? Визначте, які види звільнення від покарання та його відбування можуть бути застосовані відповідно до умов задачі? Обґрунтуйте відповідь.

Задача № 4. 14-річний Костенко був притягнутий до кримінальної відповідальності за вчинення хуліганства за ч. 1 ст. 296 КК України.

Проаналізувавши санкцію ч. 1 ст. 296 КК України визначте, яке покарання може призначити йому суд за вчинення цього злочину? Які основні та додаткові покарання можуть бути призначені судом неповнолітньому, визнаному винним у вчиненні злочину, відповідно до умов задачі? Обґрунтуйте відповідь.

Задача № 5. 16-річний Шевченко був засуджений за ч. 4 ст. 187 КК України до позбавлення волі на строк 10 років. Через 3 роки у місцях відбування покарання він вчинив умисне вбивство, за яке йому було призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 9 років. За сукупністю вироків суд призначив йому остаточне покарання у вигляді позбавлення волі на строк 16 років.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 335 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...