Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

І. Актуальність ТЕМИ



ТЕМА 2

МЕТОДИЧНА РОЗРОБКА ПРАКТИЧНОГО ЗАНЯТТЯ

ДЛЯ СТУДЕНТІВ IV КУРСУ МЕДИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ

Тема заняття: Цукровий діабет тип 1, сучасні методи терапії

Кількість навчальних годин: 5 годин

І. АКТУАЛЬНІСТЬ ТЕМИ

Значення теми зумовлено поширеністю цукрового діабету - хворіє до 5-7 % всього населення. Серед усіх хворих на цукровий діабет 90-95 % становлять хворі на діабет типу 2. Кількість хворих прогресивно зростає. З огляду на постаріння населення України прогнозується зростання кількості хворих на цукровий діабет, особливо типу 2. Значне почастішання судинних ускладнень серед хворих на цукровий діабет типу 2 визначає необхідність знати прояви захворювання, вміти своєчасно діагностувати його, призначати необхідне лікування та проводити корекцію його відповідно до стану пацієнта.

Знати клінічні прояви, діагностику та лікування цукрового діабету типу 1 необхідно через те, що захворювання починається гостро, перебіг його досить драматичний, а за несвоєчасної діагностики чи невідповідного лікування пацієнт може загинути. Завдяки інсулінотерапії стало можливим тривале і повноцінне життя хворих на цукровий діабет. Жінки можуть виношувати і народжувати дітей. Хворі на цукровий діабет можуть хворіти на всі захворювання. Через це лікарі всіх фахів повинні бути добре обізнаними з клінічними проявами цукрового діабету та його лікуванням.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 785 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...