Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Л а б о р а т о р н а р о б о т а № 13



Вивчення нормуючого перетворювача типу Ш-79

1. Мета роботи -вивчення структури, принципу дії й методики повірки нормуючого перетворювача.

2. При виконанні лабораторної роботи студент повинен:

Знати: мету і зміст майбутньої роботи, порядок її виконання й основні теоретичні положення даної теми.

Вміти: користуватися вимірювальними приладами лабораторного стенда.

3. Загальні положення

Нормування сигналів широко застосовується для введення інформації від ПП різних технологічних параметрів у сучасні вимірювально-інформаційні системи.

При цьому аналогові ПП підключають до мікропроцесорних контролерів або інших вторинних приладів через нормуючі перетворювачі (НП), які бувають вбудованими, у вигляді окремих модулів, блоків або окремих приладів, як, наприклад, Ш-79.

Існує значне число схем НП, більшість яких реалізують пряме перетворення сигналу, як показано на рис. 28. ПП вимірюваного параметра, включають

Рис. 28 Структурна схема нормуючого перетворювача

у вимірювальну схему ВС перетворювача, яка може являти собою чотириплечий міст, розподільник напруги і т.д.

Сигнали з виходу ВС надходить на вхідний підсилювач ВхП, який часто реалізують на операційних підсилювачах постійного струму (термостабільних і загального призначення). Для усунення дрейфу нуля, властивого підсилювачам постійного струму, ВхП звичайно виконують за схемою «модуляція – демодуляція», де вхідний сигнал постійного струму перетворюють у сигнал змінного й після посилення випрямляють. Вихідний сигнал ВхП подають на пристрій гальванічної розв'язки ПГР, щоб виключити вплив вихідних ланцюгів НП на результат вимірювання. Пристрій гальванічної розв'язки реалізують різними шляхами, наприклад, за допомогою модулятора й розподільного трансформатора або оптронов. З виходу ПГР сигнал надходить до вихідного підсилювача Пвих, який забезпечує уніфікацію вихідного сигналу струму (0…5 мА, 0…20 мА, 4…20 мА) або напруги (0…10 мВ, 0…100 мВ, 0…1 В, 0…10 В та ін.).

НП типу Ш-79 є одноканальним. Клас точності – 0,4.

4. Контрольні питання

4.1 Призначення й області застосування нормуючих перетворювачів.

4.2 Конструкції й структура НП.

4.3 Технічні й метрологічні характеристики Ш-79.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 209 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...