Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Постановка задачі



Задачу суміщення переміщень робочих органів машини циклової дії розглянемо на прикладі пристрою, призначеного для почергового закриття двох клапанів ящика із гофрокартону. Для закриття клапанів, після переміщення ящика у вихідне положення, їх треба повернути по фальцу, що розташований в основі клапану на ребрах ящика, та притиснути до торця ящика.

Припустимо, що загинання клапанів ящика здійснюється двома робочими органами 1 та 2, виготовлених у вигляді двох прямих пластин (рис 1). Ці робочі органи розташовані на осях із обох боків ящика і мають можливість повертатись на кут Ящики у відповідній орієнтації розташовані на несучій поверхні робочого органу 3. Закритий ящик переміщується робочим органом 3 із положення I в положення II. Одночасно з переміщенням закритого ящика, в положення I переміщується наступний відкритий ящик.

Робочим органом 3 може служити стрічковий конвеєр, розміщений симетрично між робочими органами 1 та 2, що здійснює періодичне лінійне переміщення заданої величини.

Рис.1 Схема пристрою для закриття клапанів ящика із гофрокартону

Для виконання усіх необхідних технологічних операцій по закриттю клапанів ящика робочі органи пристрою за період одного кінематичного циклу повинні здійснити відповідні переміщення. В разі, якщо ці переміщення не будуть виконуватися одночасно, тобто вони не будуть суміщені, то послідовність їх виконання буде така:

1. Робочий орган 1 повинен обернутися навколо осі 5 проти годинникової стрілки на кут , який в даному випадку приймемо рівним 90°, та закрити лівий клапан ящика, потім повернутися на той же кут у вихідне положення і зупинитися. В положенні вистою робочий орган 1 повинен знаходитися весь час, поки інші робочі органи не виконають задані їм технологічні операції та не завершиться кінематичний та технологічний цикл пристрою;

2. Аналогічні періоди на протязі кінематичного циклу повинен мати і другий робочий орган, з тією лише різницею, що він повинен здійснити поворот навколо осі 6 за годинниковою стрілкою.

3. Робочий орган 3 повинен мати лише одне лінійне переміщення для переносу ящиків із положення I в положення II. Решту часу кінематичного циклу робочий орган 3 повинен залишатися нерухомим.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 267 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...