Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Передмова. Курс „Основи розрахунків і конструювання технологічних машин” є одним із базових в підготовці фахівців із напряму „Інженерна механіка”



Курс „Основи розрахунків і конструювання технологічних машин” є одним із базових в підготовці фахівців із напряму „Інженерна механіка”.

За своїми функціями пакувальне обладнання відносять до технологічних (робочих) машин.

Конструювання машин є творчим процесом, що вимагає відповідних теоретичних знань і практичного досвіду та загалом базується на теоретичних положеннях загально-технічних і загальноосвітніх дисциплін, що вивчаються у технічних ВНЗ.

Конструювання безпосередньо поєднано з розрахунками конструкцій, виконавчих механізмів, робочих органів, розробкою конструкторської документації, винахідницькою діяльністю, реєструванням проектно-конструкторських робіт тощо.

Метою вивчення цієї дисципліни є узагальнення базових загально-технічних знань і вивчення основних принципів і методик розрахунку та конструювання основних вузлів і механізмів типових робочих машин.

Предметом дисципліни є науково обґрунтовані методики розрахунку і конструювання основних вузлів і механізмів типових робочих машин.

Під час розробки розрахунково-графічної роботи студенти повинні:

- Знати: види циклограм та методику їх побудови; види циклів і продуктивності машин; вимоги, що пред’являються до законів руху робочих органів; загальні положення суміщення технологічних операцій процесу та руху робочих органів;

- Вміти: визначати продуктивність машин різної циклічної дії; правильно приймати і аналізувати закони руху робочих органів; виконувати аналітично і графічно суміщення руху робочих органів; визначати і забезпечувати задану точність виконавчих механізмів.

Головною метою виконання розрахунково-графічної роботи є набуття студентом навичок прикладання загально інженерних знань до конкретних умов задачі при проектуванні машини.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 233 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...