Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

І. МЕТА і завдання переддипломної практики



Переддипломна практика передбачена навчальним планом підготовки фахівців за спеціальністю 8.03050901 «Облік і аудит» магістерської програми «Облік і аудит в управлінні підприємницькою діяльністю».

Метою практики є:

поглиблення та закріплення знань, які одержали студенти у процесі навчання з дисциплін професійної підготовки;

оволодіння сучасними формами та методами облікової, економічної контрольної та організаторської роботи;

набуття необхідних навичок нарахування та сплати підприємствами податків до бюджету, зборів та неподаткових платежів, передбачених діючим законодавством;

формування професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень під час конкретної роботи;

виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо їх застосовувати в практичній діяльності.

Головні завдання практики полягають у підготовці випускників магістерської програми до практичної діяльності на підприємствах – субєктах підприємницької діяльності та в органах ДПС для виконання обов’язків: головного бухгалтера, заступника головного бухгалтера, ревізора, податкового інспектора тощо; набуття досвіду організаційної роботи.

Завданнями переддипломної практики є:

розширення, систематизація та закріплення знань з усіх дисциплін професійного циклу навчального плану;

набуття студентами професійних умінь для роботи за спеціальністю;

збір матеріалів для виконання дипломної роботи;

набуття умінь організаційної роботи в трудовому колективі на основі ознайомлення з діяльностю конкретного підприємства або податкової інспекції та аналізу її результатів.

Практика є заключною ланкою практичної підготовки студентів. Її тривалість визначається навчальним планом і складає для денної форми навчання 10 тижнів, заочної – 6 тижнів.

При проходженні практики на підприємствах різних форм власності магістри знайомляться з організацією бухгалтерського обліку підприємства його підрозділів, діяльністю бухгалтерії та її структурою, проведенням внутрішнього контролю за станом бухгалтерського обліку, порядком складання та подання фінансової, статистичної та податкової звітності.






Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 199 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...