Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організація нормативно-правового забезпечення



Студент-практикант знайомиться з: нормативно-законодавчими документами, що регламентують організацію бухгалтерського обліку; завданнями, функціями, правами, відповідальністю та обов’язками апарату бухгалтерії, вимогами, що висуваються до нього; методикою розробки організаційних регламентів.

При цьому особливу увагу слід звернути на:

- склад нормативних документів, їх роль та значення для раціональної організації обліку на підприємстві;

- дотримання працівниками вимог нормативних документів;

- організаційні регламенти з обліку й контролю, їх класифікацію;

- зміст завдань і функцій апарату бухгалтерії та їх трансформацію у сучасних умовах;

- методику розробки організаційних регламентів та графіків облікових робіт.

Студент розробляє положення про бухгалтерію за наступними розділами:

Розділ 1. Загальні положення (місце і роль бухгалтерії у системі управління підприємством, її організаційна структура, адміністративна і функціональна підпорядкованість, взаємозв’язок з іншими структурними підрозділами підприємства).

Розділ 2. Функції, обов’язки та завдання, зміст і обсяг виконуваної роботи.

Розділ 3. Права працівників підрозділу та їх відповідальність (дисциплінарна відповідальність за невиконання або неналежне виконання посадових обов’язків, дотримання правил внутрішнього трудового розпорядку підприємства, інструкції з охорони праці, протипожежної безпеки і виробничої санітарії, а також за нерозголошення відомостей, що становлять комерційну таємницю підприємства).

Розділ 4. Система оплати праці та стимулювання працівників підрозділу;

Крім цього, студент розробляє посадову інструкцію головного бухгалтера за розділами:

Розділ 1. Загальні положення (порядок призначення на посаду та звільнення з посади, кваліфікаційні вимоги, підпорядкованість, порядок заміщення, що повинний знати керівник апарату бухгалтерії та якими нормативно-законодавчими актами повинний керуватись у своїй роботі).

Розділ 2. Права (необхідні для виконання керівником апарату бухгалтерії своїх посадових обов’язків).

Розділ 3. Обов’язки (функціональні обов’язки, передбачені відповідною кваліфікаційною характеристикою посади).

Розділ 4. Відповідальність (дисциплінарна відповідальність головного бухгалтера за виконання посадових обов’язків, дотримання правил внутрішнього трудового розпорядку підприємства, інструкції з охорони праці, протипожежної безпеки і виробничої санітарії, а також за нерозголошення відомостей, що становлять комерційну таємницю підприємства).





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 217 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...