Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання. 1. По індивідуальному завданню провести спостереження за роботою транспортного комплексу



1. По індивідуальному завданню провести спостереження за роботою транспортного комплексу.

2. Визначити вид маршрутів та виконати розрахунки основних техніко-експлуатаційних показників за кожним обертом автомобілів.

3. За результатами виконання виробничого завдання визначити основні техніко-економічні показники роботи.

4. Зробити висновки за результатами виконання завдання.

Вихідні дані.

В якості вихідних даних для виконання роботи використати індивідуальне завдання, що видається викладачем.

Зміст і послідовність виконання

1. За індивідуальним завданням визначити:

- відстань нульових пробігів - , , км, та час на їх виконання - , , год.;

- кількість обертів автомобіля за зміну , од.;

- час знаходження автомобіля в наряді та на маршруті - , , год.

2. За кожним обертом автомобіля визначити:

- вид маршруту;

- сумарний вантажний та порожній пробіг - , , км;

- коефіцієнт використання пробігу автомобіля - ;

- час навантаження та розвантаження автомобіля , , год.;

- час руху автомобіля та час оберту - , , год.;

- експлуатаційну швидкість , км/год.

3. За результатами виконання виробничого завдання визначити основні техніко-економічні показники роботи:

- собівартість виконання перевезень , грн/км;

- витрати на виконання перевезень , грн;

- дохід від виконання перевезень , грн;

- прибуток автотранспортного підприємства , грн

4. Зробити висновки за результатами виконання завдання.

Запитання для самоперевірки

1. Що таке собівартість перевезень?

2. Від чого залежить собівартість перевезень?

3. Які головні складові собівартості перевезень?

4. Які існують види тарифів?

5. На що нараховуються змінні та постійні складові собівартості?

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ

1. Воркут А. И. Грузовые автомобильные перевозки. -Киев: Выща школа, 1986.-447 с.

2. Афанасьев Л.Л. и др. Единая транспортная система и автомобильные перевозки. -М.: Транспорт, 1984. -336 с.

3. Кожин А.П. Математические методы в планировании грузовыми автомобильными перевозками. -М: Высшая школа, 1979. -304 с.

4. Организация и планирование грузовых автомобильных перевозок /Под ред. Л.А. Александрова. -М; Высшая школа, 1986. – 336 с

5. Прейскурант № 13-01-02. Тарифы на перевозки грузов и другие услуги, выполняемые автомобильным транспортом. - Киев: Держкомцин. 1989. -65 с


Додаток А – Подорожній лист вантажного автомобіля


Додаток Б – ПОРЯДОК ЗАПОВНЕННЯ ПОДОРОЖНЬОГО ЛИСТА

Перед видачею водієві подорожнього листа вантажного автомобіля відповідальна особа перевізника або відправника вантажу, якщо перевезення вантажу здійснюється власним транспортом:

· на лицьовій стороні в лівому верхньому куті ставить штамп перевізника або підприємства, за назвою документа записує дату його видачі (число, місяць, рік). Ці дані повинні відповідати даті реєстрації подорожнього листа в спеціальному журналі;

· у рядку "Режим роботи" визначає найменування режиму роботи водія (робота в будні дні, відрядження, загальний облік робочого часу, щоденний облік робочого часу, робота у вихідні дні, за графіком і т.п.), відповідно до якого проводиться нарахування заробітної плати;

· у рядку "Колона" вказує номер колони, до складу якої відноситься автомобіль;

· у рядку "Бригада" вказується номер бригади, до складу якої відноситься водій;

· у рядку "Автомобіль" фіксують марку автомобіля і його державний номер. Поруч вказує гаражний номер автомобіля;

· у рядку "Водій" вказує прізвище, ініціали, номер службового посвідчення, клас і табельний номер водія, якому буде виданий цей подорожній лист;

· у рядках "Причіп" вказує державний і гаражний номери причепів і напівпричепів, якщо для перевезення виділений автопоїзд;

· у рядку "Супровідні особи" вказуються прізвища, ініціали осіб, що супроводжують автомобіль при виконанні завдання (вантажники, експедитори, стажисти й т.п.).

У розділі "Робота водія й автомобіля": у графах 2 й 3 "Час за графіком" диспетчер вказує час за графіком (години, хвилини) виїзду з гаража й повернення автомобіля в гараж; у графі 5 "Показання спідометра" механік (або інша відповідальна особа перевізника) записує показання спідометра при виїзді автомобіля з гаража на лінію; у графі 6 "фактичний час " диспетчер записує фактичний час (години, хвилини) виїзду автомобіля.

У розділі "Завдання водієві" записується: у графі 14 "У чиє розпорядження" - найменування замовника автотранспорту, за адресою якого повинен прибути автомобіль для виконання завдання; у графах 15 й 16 "Час" - час (години, хвилини) прибуття автомобіля до замовника автотранспорту й відправлення від нього відповідно до заявки або графіка роботи; у графі 17 "Кількість годин" - загальний час, на який буде наданий автомобіль замовникові автотранспорту (різниця даних граф 16 й 15); у графі 18 "Звідки взяти вантаж" - назва пункту навантаження автомобіля; у графі 19 "Куди доставити вантаж" - назва пункту розвантаження автомобіля; у графі 20 "Найменування вантажу" - найменування вантажу, що підлягає перевезенню, відповідно до ТТН (товарно-транспортної накладної) відправника вантажу; у графі 21 "Кількість їздок із вантажем" - розрахункова кількість їздок із вантажем, які необхідно виконати для повного виконання завдання (визначається на підставі маси вантажу, яку потрібно перевезти, і вантажопідйомності автомобіля); у графі 22 "Відстань" - відстань у кілометрах між пунктами навантаження й розвантаження вантажу після кожної їздки, що визначається за даними дорожніх органів або на підставі таблиць відстаней, затверджених у встановленому порядку; у графі 23 "Перевезення" - кількість вантажу в тоннах.

У розділі "Послідовність виконання завдання": у графі 30 "Маршрут руху – „звідки" вказує назви пунктів, звідки здійснено перевезення вантажу, відповідно до рядка "Пункт навантаження" ТТН; у графі 31 "Маршрут руху - куди" вказує назви пунктів, куди здійснено перевезення вантажу, відповідно до рядка "Пункт розвантаження" ТТН.

Відповідальна особа перевізника або відправника вантажу в розділі "Рух пального, літрів" заповнює графу 11 "Залишок при поверненні" і засвідчує ці дані власним підписом.

У розділі "Робота водія й автомобіля": у графі 4 "Нульовий пробіг" по таблиці відстаней визначає відстань від гаража до першого пункту навантаження й від останнього пункту розвантаження до гаража; у графі 5 "Показання спідометра", рядок "Повернення в гараж", заповнює показання спідометра в кілометрах; у графі 6 записує фактичний час повернення автомобіля в гараж (число, місяць, година, хвилина).

У розділі "Послідовність виконання завдання" (зворотна сторона), на підставі ТТН проставляє: у графі 24 "№№ їздки" - порядкові номери їздки; вказує номера ТТН (талонів замовника) по кожній їздці; у графі 26 "Відпрацьований" - відпрацьований час роботи автомобіля (години, хвилини); у графі 27 "Перевезено" по графах 27, 28 - кількість перевезеного вантажу (тон брутто); у графі 28 "Виконано" й у графі 29 – розмір виконаного вантажообігу (ткм); у графі 29 "Підпис і печатка відправника вантажу" засвідчують записи в графах 24-28.

У розділі "Результати роботи автомобіля й причепів": у графі 32 "Витрати пального по нормі" визначаються витрати пального по загальному пробігу й виконаних тонно-кілометрах для певної марки автомобіля з урахуванням коефіцієнта зміни норми витрати пального залежно від умов експлуатації автомобіля; у графі 34 "Час в наряді автомобіля" показники дорівнюють різниці між показниками фактичного часу повернення автомобіля в гараж і виїзду його з гаража (відповідні рядки графи 6 розділу "Робота водія й автомобіля") з виключенням однієї години на обідню перерву водія відповідно до встановленого режиму роботи. Цілодобові простої через бездоріжжя, технічних несправностей і т.п. із часу в наряді виключаються; у графі 35 "Час в наряді причепа" показники визначають відповідно до часу його роботи з автомобілем; у графі 36 "Час у русі автомобіля" показники дорівнюють різниці між даними часу в наряді й часу в простоях (графа 34 мінус графи 37, 38 подорожнього листа); у графі 37 "Час у простої на лінії" дані визначаються шляхом розрахунку часу простоїв під навантаженням і розвантаженням за даними графи 21 розділу "Додаткові операції"; у графі 38 "Час у простої по тех. несправності" заповнюють показники на підставі записів у рядку "Особливі оцінки" (лицьова сторона подорожнього листа).

Ці дані включають час простою через технічні несправності автомобіля в дорозі, заміни автопокришок і т.п.; у графі 39 "Кількість їздок із вантажем" внесені показники дорівнюють сумі всіх їздок із вантажем між пунктами навантаження й розвантаження відповідно до розділу "Послідовність виконання завдання", тобто кількості прикладених ТТН; у графі 40 "Загальний пробіг автомобіля" дані дорівнюють різниці між показаннями спідометра при поверненні автомобіля в гараж і виїзді його з гаража (графа 5 розділу "Робота водія й автомобіля"); у графі 41 "Загальний пробіг причепа" дані визначають згідно відповідним даним роботи автомобіля; у графі 42 "Пробіг з вантажем автомобіля" дані дорівнюють сумі відстаней по всіх їздках автомобіля з вантажем, зазначеним у графі 24 розділу "Інші відомості" ТТН; у графі 43 "Пробіг з вантажем причепа" дані визначають згідно відповідним даним роботи автомобіля; в графі 44 "Перевезено тонн, усього" показники дорівнюють загальному обсягу перевезеного вантажу (брутто), зазначеному в графі 27 розділу "Послідовність виконання завдання", і відповідають загальному обсягу перевезення, зазначеному в графі 37 розділу "Інші відомості" ТТН, прикладені до дорожнього листа; у графі 45 "У т. ч. перевезено тонн на причепах" дані визначаються на підставі даних графи 27 розділу "Послідовність виконання завдання"; у графі 46 "Виконано ткм, усього" дані визначаються шляхом добутку обсягу перевезеного вантажу (брутто) за кожну їздку на відстань їздки між пунктами навантаження й розвантаження й одержання загальної суми; у графі 47 "У т. ч. виконано ткм на причепах" дані дорівнюють транспортній роботі автопричепів; у графі 49 "Зарплата" суму визначають на підставі даних обробки всіх ТТН, прикладених до подорожнього листа (графи 37 - 47). Розрахунки заробітної плати відповідальна особа засвідчує власним підписом наприкінці розділу.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 271 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...