Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пояснювальна записка. Сучасний світовий статус держав визначається за двома найважливішими показниками: технічним рівнем та здатністю до технологічному розвитку



Сучасний світовий статус держав визначається за двома найважливішими показниками: технічним рівнем та здатністю до технологічному розвитку.

У соціально-економічному розвитку України, забезпеченні доброботу народу визначальним є виробництво різних видів продукції: техніки, інформації, товарів, послуг. Технології і технологічні процеси – основа будь-якого виробництва, діяльність якого безпосередньо впливає на його економічні показники і є головним фактором у розвитку економіки країни в цілому.

Важливу роль у здійсненні економічних перетворень, створенні і ефективному впровадженню ринкових механізмів сучасного господарювання відіграє вузівська підготовка висококваліфікованих фахівців нової генерації, здатних забезпечити технологічний розвиток економіки держави.

В сучасних умовах пріорітетного застосування інвестиційно-інноваційної моделі розвитку економіки – її ланки, в тій чи іншій мірі, пов’язані з плануванням, фінансуванням, проектуванням, управлінням, виробництвом, експлуатацією, правовим супроводом, обліком, оподаткуванням, реалізацією продукції різного призначення. Це вимагає від дипломованих випускників Національного університету державної податкової служби України знань основних положень з базових технологій промислового виробництва. Такі знання призвана надати учбова дисципліна „Системи технологій промисловості”.

На заочному факультеті переважною формою засвоєння знань з названих дисциплін є самостійна робота студентів.

Метою самостійної роботи є оволодіння студентом з консультативною допомогою викладача знань основних положень з технологій базових галузей промислового виробництва, а також розуміння тенденцій і перспектив інноваційного розвитку технологій і економіки держави в цілому для використання їх в подальшій професійній діяльності.

Перелік тем для самостійного вивчення навчальних дисциплін перерахований в тематичному плані.


ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН

з дисципліни «Системи технологій промисловості»

галузь знань: 0305 «Економіка і підприємництво»; напрям підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит»





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 138 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...