Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Три схеми включення транзистора



У залежності від того, який електрод транзистора є загальним для вхідного і вихідного сигналів, розрізняють три схеми включення транзистора (рисунок 9.1): із спільною базою (СБ); із спільним емітером (СЕ); із спільним колектором (СК).

У цих схемах джерела постійної напруги і резистори забезпечують режими роботи транзисторів по постійному струмі, тобто необхідні значення напруг і початкових струмів. Вхідні сигнали змінного струму створюються джерелами Uвх. Вони змінюють струм емітера транзистора, а відповідно і струм колектора. Збільшення струму колектора (рисунок 9.1, а, б) і струму емітера (рисунок 9.1, в) відповідно на резисторах RK і RЕ створять збільшення напруг, що і є вихідними сигналами Uвих. Параметри схем звичайно вибирають так, щоб Uвих було б у багато разів більше збільшення Uвх, що його викликало, (рисунок 9.1, а, б) чи близько до нього (рисунок 9.1, в).





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 530 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.011 с)...