Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Варистори



Варистори – напівпровідникові резистори зі струмопровідним елементом, виконаний з карбіду кремнію і керамически сполучного матеріалу.

Схема включення приведена на рисунку 5.3. Зі збільшенням прикладеної напруги опір варистора зменшується, а струм у ланцюзі наростає. Основною особливістю варистора є нелінійність його ВАХ.

При підвищенні напруги, прикладеної до варистору, зростає напруженість електричного поля між окремими кристалами. Це приводить до електростатичної емісії. Відбувається пробій оксидних плівок, що утворяться на поверхні кристалів. Усе це приводить до підвищеню провідності варистора, причому полярність прикладеної напруги не має значення – нелінійний ріст струму через прилад спостерігається при підвищенні напруги будь-якої полярності. ВАХ симетрична, тому варистори використовуються в ланцюгах постійний і перемінний токи.

Основні параметри:

- Статичний опір;

- Динамічний опір;

- Коефіцієнт не лінійності;

- Показник нелінійності;

- Класифікаційна напруга;

- Класифікаційний струм;

- Температурний коефіцієнт струму;





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 351 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...