Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ПЕРЕДМОВА. Методичні вказівки до виконання практичних робіт з дисципліни: «Основи конструювання виробів» спрямовані на вирішення питань щодо розробки нових моделей одягу



Методичні вказівки до виконання практичних робіт з дисципліни: «Основи конструювання виробів» спрямовані на вирішення питань щодо розробки нових моделей одягу з застосуванням методів конструктивного моделювання за допомогою способів технічного моделювання. За своєю сутністю конструктивне моделювання - це процес створення об'ємно-просторової форми виробу відповідно до вимог ескізу нової моделі.

Застосування конструктивного моделювання доцільне при створенні різноманітних видів одягу в тому випадку, коли немає потреби у використанні розрахунково-графічного методу побудови креслень деталей конструкцій. Конструктивне моделювання базується на творчому підході до прийомів сполучення основних деталей конструкції (спинки, пілочки, рукава, деталей спідниці і штанів) у відповідних конструктивних точках для отримання первинних креслень деталей моделей із збереженням основних параметрів вихідних конструкцій.

Конструктивне моделювання дозволяє суттєво скоротили витрати часу на розробку креслення нових конструкцій різних об'ємних форм і покроїв. Сполучення основних деталей при конструктивному моделюванні дозволяє розробляти складні за формою покрої без застосування розрахункових формул. Види конструктивного моделювання можна поділити на три групи: ті, що змінюють конструктивний устрій у межах форми вихідної конструкції; ті, що змінюють силуетну форму вихідної конструкції та ті, що повністю змінюють покрій вихідної конструкції.

При конструктивному моделюванні першого виду, що змінює конструктивний устрій у межах вихідної конструкції, виконується перенос виточок, побудова рельєфів, підрізів, кокеток, драпіровок, застібок, комірів, кишень, поясів та інших декоративних деталей.

При конструктивному моделюванні другого виду, що змінює силуетну форму вихідної конструкції, виконується паралельне і конічне збільшення (зменшення) розмірів деталей та зміна конфігурації конструктивних ліній.

При зміні об'ємної форми і покрої вихідної конструкції виконується трансформація конструкції з вшивним рукавом у конструкцію інших покроїв -сорочкового типу, з поглибленою проймою, реглану та з суцільнокроєним рукавом.

Види конструктивного моделювання з застосуванням способів технічного моделювання використовують при розробці первинних креслень деталей нових моделей за ескізами.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 809 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...