Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок роботи вагів



Встановлення перемикачів. Після програмування вагів для переходу до режиму зважування перемикач режимів ПГМ/ОБЩ/ОТЧ потрібно встановити в положення ОБЩ. Головна функція вагів типу LP - визначення вартості товару за його вагою і ціною з наступним роздрукуванням чеку.

Видача чеку залежить від положення перемикача роботи принтера ОСТ/РУЧ/АВТ. Якщо перемикач знаходиться в положенні РУЧ, для видачі чеку потрібно натиснути кнопку ПЕЧ; якщо встановлено АВТ, етикетка видається автоматично зразу після того, як буде зважений товар (попередньо повинен бути введений номер товару або натиснута клавіша ціни). У положенні ОСТ принтер відключений.

Якщо чек після його роздрукування не був відірваний, видача наступного блокується.

Визначення вартості попередньо не запрограмованого вагового товару. Якщо товару був присвоєний номер товара, і, відповідно, змінні дані про нього не були запрограмовані, то продавець вводить його ціну за допомогою цифрової клавіатури. А якщо один і той же вид зважується часто, то доцільно ввести його ціну в короткочасну пам'ять вагів, так що вона буде висвічуватися на індикаторі "ЦІНА " незалежно від того, чи лежить товар на вагах.

Використання тарокомпенсаторів при зважуванні. Цей режим використовується, коли для зважування товару необхідна тара. При цьому сума ваги нетто товара і ваги тари не повинна перевищу­вати межу зважування. Можливе введення ваги тари для кожного товару заново без попереднього її програмування; використання однієї й тієї ж тари для декількох покупок із збереженням її ваги за допомогою клавіші СОХР; введення ваги тари за номером товару та за допомогою клавіші ціни.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 841 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...