Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Побудова кола



Для побудови кіл застосовується кнопка Построение окружностей (Побудова кіл) інструментальної панелі Геометрия (Геометрія) (рис. 2.1).

Для побудови кола вкажіть на кресленні центр кола або введіть його координати із клавіатури. Потім укажіть точку, що лежить на колі, або введіть у рядку властивостей (рис. 2.13) радіус.

Група перемикачів Осі на Панелі властивостей дає змогу вибудовувати кола з осями симетрії або без осей.

Кнопка Запам'ятати стан дає змогу запам’ятати параметри, задані під час введення об'єкта, для того, щоб використати їх для створення на­ступних об'єкті.

Для того щоб вибудувати кілька кіл з однаковим радіусом, потрібно ввести значення радіуса, і до фіксації цього кола на кресленні натиснути кнопку Запам'ятати стан. У цьому випадку заданий радіус автоматично про­понуватиметься в рядку параметрів об'єктів під час введення наступного кола.

Щоб побудувати кілька концентричних кіл з одного центра, вкажіть точку центра й натисніть кнопку Запам'ятати стан. Потім послідовно створюйте кола, вказуючи точки, що лежать на них, або вводячи значення радіусів із клавіатури. За один виклик команди можна побудувати довільну кількість кіл.

Для виходу з команди натисніть кнопку Прервать команду (Перервати команду) на Панелі спеціального управління (рис. 1.24) або клавішу <Еsc>.




2.1.6 Поділ лінії на рівні частини

Кнопка Точки по кривой (Точки по кривій) (рис. 2.14), розташована на розширеній панелі Точка, дає змогу побудувати декілька точок, рівномірно розміщених на будь-якій кривій.

Кількість ділянок, на які проставлені точки повинні розділити криву, вказують у полі Количество участков (Кількість ділянок) (рис. 2.15) на панелі властивостей. Потім курсором вказують криву для проставляння точок.

Якщо крива не замкнена, точки будуть побудовані відразу після її вка­зування. Перша точка збігатиметься з початковою точкою кривої, остання – з кінцевою. Якщо крива замкнена, то, вказавши її потрібно задати положення першої точки на ній.








Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 452 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...