Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

УМП КАМАЗ - 4326–1036 -15



Служить для обігріву різного технологічного устаткування і вентиляції виробничих приміщень при температурі навколишнього повітря від +10 до -55.

Максимальна теплова потужність, кВт (Гкал/год) 400 (344)

Мінімальна теплова потужність, кВт (Гкал/год) 120 (1.03)

ККД не менше % 90

Максимальна температура повітря на вході в рукав С, 110

Температура повітря на виході з рукава С, не менше 80

Тривалість безперервної роботи, год 6 (2 години перерва)

Продуктивність вентилятора, м3/год 16000 - 18000

Напір вентилятора, Па 1200 - 1600

Привід вентилятора КОМ моделі - МП24-4208010-20

Потужність на привід вентилятора, кВт 22 кВт

Кількість відводів для приєднання рукавів, шт 5

Кількість рукавів 15

Внутрішній діаметр рукава, мм 220

Довжина рукава, м 6

Автоматизована блокова пальник, шт 2

Вид пального дизельне

Витрата палива, не більше, л/год

на пусковому режимі 30

на робочому режимі 40

Обсяг паливного бака, л 350

Максимальна споживана електрична потужність пальника (в режимі розпалу) Вт 548

Джерело струму генератор бортової мережі через АКБ і розділовий діод

Маса спорядженого транспортного засобу, кг, не більше 10430

Повна маса транспортного засобу кг, не більше 10580

. Розподіл повної маси, кг, не більше

на передню вісь 4880

на задню вісь 5700

Габаритні розміри, мм, не більше

довжина 7820

ширина 2500

Висота 3305

ПРИСТРІЙ І ПРИНЦИП РОБОТИ: До складу спеціального автомобіля входять: шасі автомобіля; кузов; повітронагрівач рекуперативного типу; вентилятор з приводом; гнучкі напірні рукави і пенали; протипожежне обладнання; електрообладнання; інвертер; пульт управління, автоматика та інше обладнання.

Склад повітронагрівача: корпус, що становить основу конструкції; обшивка, виконана з оцинкованого листа; два газоповітряних рекуперативного теплообмінника типу; дві пальника «Giersch» R30-AE, що працюють на дизельному паливі; дифузор, розташований на вході (служить для подачі повітря всередину теплогенератора); конфузор, розташований на виході з повітронагрівача (призначений для відведення нагрітого повітря напірні рукави); пульт управління, в якому змонтована контрольна і пускозащитная автоматика (розташований в кабіні, у ніші речового ящика водія); сполучна коробка (встановлена на дні кузова, між пальниками).Газовоздушные теплообмінники виготовляються з нержавіючого жароміцного аркуша, складається з камери згоряння і трубчастого колектора. Видалення продуктів згоряння здійснюється через патрубок, до якого приєднується димова труба. Конструкція повітронагрівача виключає попадання продуктів згорання в нагріває повітря.

ВЕНТИЛЯТОР відцентровий, радіальний ВЦ-14-46-6,3 - лівого обертання, встановлений зліва (по ходу руху) за кабіною водія. Подає повітря через кутовий воздуховод і дифузор у повітронагрівач. На виході з кожуха вентилятора встановлений фланець і брезентовий вібровставка.

ГНУЧКІ АНАПІРНІ РУКАВИ І ПЕНЛИ Комплект гнучких напірних рукавів складається з 16 штук. Довжина рукава у розправленому вигляді - 6 м, приєднувальний діаметр - 220 мм Конструкція рукава - багатошаровий - один внутрішній термостійкий шар, сталева спіраль і два шари брезентової парусини. Рукави, що приєднуються до вихідних патрубків повітронагрівача, можуть мати вказівну напис «ДО ПІДІГРІВАЧА». У такий рукав вшита спіраль з меншим кроком намотування з боку написи, що значно знижує злам рукава. Всі рукави збираються між собою за допомогою металевої сполучної арматури. Для транспортування та зберігання рукавів передбачені спеціальні пенали, розташовані збоку від повітронагрівача. Пенали кріпляться в правій частині кузова позаду паливного бака. Доступ до них здійснюється через праву задню двері. Ліва частина кузова залишається вільною і може використовуватися для додаткових рукавів або для ЗІП.

БАК ПАЛИВНИЙ Бак паливний призначений для зберігання палива, необхідного для роботи повітронагрівача. Бак - вертикальний, для зручності відстеження рівня палива, на бак встановлений покажчик рівня палива. Заправна ємність - 210 літрів.

ПРОТИПОЖЕЖНЕ ОБЛАДНАННЯ є ручний порошковий вогнегасник ВП-4, встановлюється в спеціальний кронштейн, на передній стінці кузова.

ЕЛЕКТРООБЛАДНАННЯ Електричне живлення для роботи повітронагрівача береться: від автомобільної електричної мережі постійного струму 24 В через перетворювач змінного струму напругою 220 В, частотою 50 Гц (електрична схема теплогенератора наведено нижче на малюнку 4, в таблиці 2 наведено елементи схеми та їх призначення); від зовнішнього джерела електроенергії змінного струму напругою 220 В, частотою 50 Гц. Для підключення до зовнішнього джерела струму в комплекті поставки автомобіля спеціального додається спеціальний кабель.

ПУЛЬТ УПРАВЛІННЯ роботою повітронагрівача розташований в ніші речового ящика водія в кабіні. Прилади, вбудовані в пульт, забезпечують: контроль і індикацію температур теплообмінників і температури повітря на виході з повітронагрівача, включення і відключення пальникових пристроїв, плановий запуск і зупинку, світлодіодну індикацію режимів роботи повітронагрівача.

ПАЛЬНИКИАвтоматичні блочні пальника встановлені на передній стінці повітронагрівача і служать для забезпечення сталого згоряння палива і автоматичного управління та регулювання процесом горіння. Застосовуються дві пальника R-30-AE фірми «Giersch», німецького виробництва. Автоматика пальника управляє запуском і остановом пальника, а так само постійно контролює наявність полум’я, що забезпечує безпеку процесу.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 240 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...