Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні терміни дисципліни. Склад злочину -це сукупність установлених кримінальним Законом та іншими нормативними актами юридичних ознак (об'єктивних і суб'єктивних)



Склад злочину -це сукупність установлених кримінальним законом та іншими нормативними актами юридичних ознак (об'єктивних і суб'єктивних), які визначають суспільно небезпечне діяння як злочин.

Кваліфікація злочинів -це встановлення та юридичне закріплення точної відповідності між ознаками вчиненого діяння й ознаками складу злочину, передбаченого законом про кримінальну відповідальність.

Об'єкт кваліфікації -це діяння, що підлягає кримінально-правовій оцінці.

Суб'єкт кваліфікації -це органи, що здійснюють кримінально-правову оцінку діяння (йдеться про офіційну кваліфікацію, що дається органами дізнання, досудового слідства, прокуратури та суду).

Зміст кваліфікації -це те, що становить її сутність, з приводу чого розпочинається та заради чого здійснюється така діяльність, тобто це оцінка скоєного з позицій кримінального закону як злочину чи незлочинної поведінки.

Підстави кваліфікації злочинів -це обставини, що в часі мають існувати на момент початку процесу кваліфікації та прямо стосуються оцінки конкретного діяння. Це певні факти, які вже встановлені та зафіксовані, незмінювані положення, в той час, як передумови кваліфікації - це тільки шлях до них.

Формула кваліфікації -це сукупність буквених (літерних) і цифрових позначень, які вказують на кримінально-правові норми (статті, їхні частини та пункти), що підлягають застосуванню.

ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН

№ з/п Назва тем Кількість годин
Лекції Семінар Практичні заняття
1. Поняття та значення кваліфікації злочинів. Кваліфікація попередньої злочинної діяльності.     -
2. Кваліфікація злочинів, вчинених у співучасті та при конкуренції кримінально-правових норм.   -  
3. Кваліфікація множинності злочинів та кваліфікація діяння при деяких видах помилок у кримінальному праві.     -
Всього:      

Форма контролю – залік.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 173 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...