Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 3. Державні соціальні допомоги непрацездатним громадянам



Практичне заняття. – 2 години

1. Система державних допомог: її загальна характеристика.

2. Характеристика окремих видів державних допомог в Україні:

а) Допомоги малозабезпеченим сім’ям.

б) Державні допомоги сім’ям з дітьми.

в) Допомоги інвалідам з дитинства та дітям інвалідам.

г) Державні допомоги особам, які не мають права на пенсію та інвалідам.

д) Державна допомога на поховання.

е) Допомога особам, яким виповнилося 100 і більше років

3. Субсидії на житлово-комунальні послуги.

4. Порядок призначення і виплата державних соціальних допомог.

Основні поняття до теми: допомога, опіка, піклування, малозабезпечена сім’я, одинока мати, інвалідність, дитина-інвалід, інвалід з дитинства.

Задача 1. Руднєва Л., мати інваліда з дитинства Руднєва Г. 2000 р. н., цікавиться, чи має Руднєв Г. право на державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства. Якщо так, то вкажіть її розмір. Який порядок звернення за призначенням державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства?

Дайте обґрунтовану відповідь.

Задача 2. Управління праці і соціального захисту міста Жашкова відмовило у призначені допомоги на дитину як одинокій матері на тій підставі, що вона не перебувала і не перебуває у зареєстрованому шлюбі з особою від якої має дитину, веде спільне господарство, разом проживає і виховує дитину.

Чи правомірне рішення державного органу і чи змінилося б його рішення при реєстрації жінкою шлюбу з особою від якої має дитину7

Задача 3. Молода мама 2-х дітей віком до 3-х років, яка не працювала, не працює і не навчається звернулась до районного управління праці і соціального захисту населення із заявою про призначення допомоги по догляду за дітьми. В її проханні було відмовлено з підстави, що вона не має трудового стажу.

Чи правомірна така відмова?

Задача 4. Громадянка Бобко звернулася до районного управління соціального захисту населення з населення з проханням (письмовою заявою) про призначення допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами. У її проханняі було відмовлено на підставі пропуску встановленого строку. В який термін необхідно звернутись за призначенням зазначеного виду допомоги?

Задача 5. За отриманням допомоги на поховання до Пенсійного фонду звернулася громадянка Тесленко К. – дочка інваліда Великої Вітчизняної війни, який помер 2.08.2013 року. Чи буде їй виплачена допомога на поховання і в якому розмірі? Які документи необхідні для отримання допомоги на поховання?





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 295 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...