Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Судова бухгалтерія



Вивчення і вирішення питань, пов’язаних з використанням комплексу обліково-економічних знань у оперативно-розшуковій, слідчій та судовій практиці відносяться до курсу «Судової бухгалтерії».

Дисципліна «Судова бухгалтерія» тісно пов`язана з такими курсами як «Фінансове право», «Правові основи підприємницької діяльності», «Основи ринкової економіки», «Банківське право», «Податкове право» та ін.

Вивчення курсу «Судової бухгалтерії» включає в себе такі форми занять, як лекції, семінарські та практичні заняття, основною метою яких є поглиблення знань студентів з основних проблем теми, а також:

- навчити студентів методиці самостійної роботи з документами, що відображають господарську діяльність підприємств, законодавчими актами та додатковою літературою;

- освоєння методик перевірки господарських операцій і застосування їх при виявленні та розслідуванні корисливих злочинів;

Метою вивчення курсу є освоєння закономірностей відображення у системі економічної інформації негативних змін в господарській діяльності підприємств і організацій, що спричиняються різними деструктивними факторами. Судова бухгалтерія представляє собою спеціальну комплексну дисципліну, що займається вивченням та розробкою теоретичних і практичних питань використання спеціальних економічних і бухгалтерських знань в конкретних галузях юридичної практики.

Предметом «Судової бухгалтерії» є негативні зміни в господарській діяльності підприємств і організацій, що спричиняються різними деструктивними факторами, розробка спеціальних прийомів і методів вияву цих змін, а також наукове обґрунтування методики застосування спеціальних, економічних і бухгалтерських знань в правовому забезпеченні господарської діяльності.

Завданням вивчення курсу є засвоєння спеціальних прийомів і методів виявлення негативних змін у фінансово-господарській діяльності, а також методики застосування спеціальних, економічних і бухгалтерських знань в правовому забезпеченні господарської діяльності.

Після вивчення курсу студенти повинні знати галузеві особливості бухгалтерського обліку та методичні аспекти використання облікових документів при виявленні та розслідуванні корисливих злочинів, методи дослідження документальних даних.

Студенти повинні уміти: виявляти та усувати умови, що сприяють економічній злочинності, встановлювати та доводити факти розкрадань, самостійно працювати з законодавчими актами, додатковою літературою, документами, що відображають господарську діяльність підприємств.

Згідно з тематичним планом, обсяг загальноекономічних знань пропонується в розмірах, необхідних для пізнання основних положень дисципліни з позиції юриста.

Вивчення курсу «Судової бухгалтерії» побудовано так, щоб оволодіння навичками використання економічних методів з метою попередження і розкриття корисливих злочинів досягалося вже в ході навчального процесу.

Практичні і семінарські заняття забезпечуються матеріалами, що відображають практику органів внутрішніх справ по використанню документів бухгалтерського обліку в розкритті розкрадань та макетами учбової документації. Приведені в планах семінарських та практичних занять учбові задачі, відтворюють типові ситуації, що зустрічаються в діяльності правоохоронних органів, вирішення яких потребує великих витрат часу.

Кожному практичному або семінарському заняттю передує самостійна робота з такою умовою, щоб мати можливість проконтролювати на семінарських та практичних заняттях знання теоретичного матеріалу, які не охоплені лекційним курсом. Крім цього, студенти повинні самостійно вивчати законодавчо-нормативні акти, які регулюють питання обліку, документообігу і контролю за господарською діяльністю підприємств різних галузей і форм власності.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 198 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...