Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Інженерне обладнання опорного пункту механізованого взводу – послідовність і зміст



Після віддачі бойового наказу і організації взаємодії особовий склад приступає до інженерного обладнання опорного пункту, що ведеться потай, з повною напругою сил особового складу й у постійній готовності взводу до відбиття атак противника.

Взвод приступає до інженерного обладнання ОП після вибору командиром взводу позицій відділень, вогневих позицій БМП (БТР), танків, ПТКРК, гранатометів і визначення відділенням смуг вогню, а танкам та іншим вогневим засобам секторів обстрілу.

Командир взводу особисто проводить розбивку окопів на відділення, траншеї та ходи сполучення, залучаючи для цього командирів відділень; керує інженерним обладнанням опорного пункту і несе відповідальність за якісне виконання добового завдання, яке встановлене командиром роти.

В умовах відсутності зіткнення з противником для відривання окопів для танків, БМП (БТР), траншеї, ходу сполучення застосовується вбудоване бульдозерне обладнання, землерийні машини та інженерні боєприпаси.

В опорному пункті механізованого взводу

у першу чергу:

ü встановлюються дротяні та інші загородження перед переднім краєм опорного пункту (вогневими позиціями) взводу;

ü розчищаються смуги обзору та обстрілу;

ü відриваються одиночні (парні) окопи для стрільців, кулеметників, снайпера і гранатометників, які з’єднуються в окоп на відділення, а потім обладнується суцільна траншея;

ü обладнуються окопи на основних вогневих позиціях танків, БМП (БТР), ПТКРК та інших вогневих засобів;

ü споруджується командно-спостережний пункт взводу;

ü відриваються і обладнуються перекриті щілини на відділення і кожний екіпаж;

ü улаштовуються загородження на флангах та в глибині опорного пункту взводу.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 3480 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...