Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання на розрахунково – графічну роботу



  1. Теоретична частина

У даному розділі розрахунково – графічної роботи характеризуються властивості заданих сплавів (сталей, чавунів, мідних, алюмінієвих, магнієвих, титанових сплавів), принцип маркування, вихідні матеріали для його виробництва та основні етапи металургійного виробництва заданих сплавів.

2. Проектування технологічного процесу отримання заготівок методом лиття в одноразові форми. Для заданої деталі необхідно розробити технологічний процес одержання виливка методом лиття в разову піщано-глинисту форму.

При виконанні завдання розробіть креслення:

а) модельно-ливарних указівок;

б) моделі;

в) стрижня;

г) стрижневого ящика.

Вихідні дані для розрахунків визначаються згідно додатку А

3. Розробка технологічного процесу отримання поковки методом вільного кування на молоті. Для деталі необхідно одержати заготівку методом вільного кування на молоті. При виконанні розділу необхідно:

а) розробити креслення поковки;

б) визначити масу, розміри та вид початкової заготовки;

в) визначити техніко-економічні показники розробленої поковки;

г) визначити температурний режим кування і тип нагрівального пристрою;

д) вибрати устаткування для формоутворення розробленої поковки;

е) розробити технологічну схему формоутворення поковки.

Вихідні дані для розрахунків визначаються згідно додатку Б

4. Розробка технологічного процесу обробки різанням. На рисунку (додаток А згідно номера варіанту) приведено робоче креслення деталі. При виконанні завдання 2 Вами розроблений технологічний процес отримання заготівки (відливання) даної деталі. Розгляньте технологічні методи, вживані для обробки вказаних на робочому кресленні поверхонь. При виконанні завдання слідує:

а) назвати технологічні методи обробки поверхонь 1, 2, 3, привести назву устаткування, ріжучого інструменту і пристосувань для закріплення
заготівок, уживаних при обробці цих поверхонь;

б) привести схему обробки поверхні 1;

в) розрахувати режими різання для обробки поверхні 2;

г) привести ескіз ріжучого інструменту, вживаного при обробці поверхні 3.

Завдання виконати з умови тільки чорнової обробки заготівки, розробленої при виконанні завдання 2.

5. На ескізах (додаток В згідно номера варіанту) приведені дані про конструктивні елементи з'єднання і шва зварної конструкції, ручної дугової зварки покритими електродами, що виготовляється методом. Розробіть технологічний процес зварки даного з'єднання. При виконанні завдання визначите:

а) тип і марку електродів;

б) розрахунковий тип шва і здатного виконання;

в) параметри режимів зварки;

г) тип джерела зварювального струму;

д) техніко-економічні показники розробленого технологічного процесу.

Завдання для реферативної частини розрахунково – графічної роботи

1. Вихідні матеріали для виплавки чавуну. Призначення і основні етапи збагачення руд.

2. Основні етапи підготовки шихтових матеріалів до доменної плавки.

3. Приведіть схему доменної печі, опишіть її пристрій і принцип роботи. Назвіть процеси, що протікають в доменній печі, напишіть формули хімічних реакцій цих процесів.

4. Сутність і основні етапи процесу виробництва сталі. Сталі різних способів виробництва.

5. Опишіть пристрій кисневого конвертера і основні етапи конвертерного виробництва сталі. На прикладах поясніть принципи маркування конструкційних легованих сталей.

6. Опишіть пристрій мартенівської печі і принцип її роботи. Приведіть техніко-економічні показники роботи мартенівської печі і опишіть способи їх підвищення. Переваги і недоліки мартенівського способу виробництва сталі.

7. Назвіть різновиди мартенівського способу виробництва сталі залежно від роду футеровки печей, складу шихти і опишіть їх єство. Приведіть хімічні реакції, що протікають в печі при виробництві сталі скрап-рудним процесом.

8. Опишіть пристрій електродугової печі, принцип її роботи і основні етапи плавки. Переваги і недоліки виробництва сталі в електродугових печах.

9. Опишіть процес кристалізації злитка спокійної й киплячої сталі, приведіть схеми його будови. Назвіть дефекти злитків, покажіть їх на схемі.

10. Приведіть схеми і опишіть сутність способів розливання сталі. Приведіть характеристики одержуваних злитків, назвіть переваги і недоліки методів.

11. Приведіть схеми, опишіть сутність і призначення методів підвищення якості сталі.

12. Опишіть властивості міді, назвіть основні сплави на її основі, область їх застосування і принципи маркування. Вкажіть вихідні матеріали для виробництва міді, опишіть спосіб її виробництва.

13. Опишіть властивості алюмінію, назвіть основні сплави на його основі, область їх застосування і принципи маркування. Вкажіть вихідні матеріали для виробництва алюмінію, опишіть способи його виробництва.

14. Властивості алюмінію, основні сплави на його основі і принцип їх маркування. Вихідні матеріали для виробництва алюмінію, виробництво глинозему.

15. Властивості алюмінію, основні сплави на його основі і принцип їх маркування. Вихідні матеріали для виробництва алюмінію, електролітичне виробництво алюмінію.

16. Властивості магнію, основні сплави на його основі і принцип їх маркування. Вихідні матеріали для виробництва магнію, електролітичне виробництво магнію.

17. Властивості титана, основні сплави на його основі і принцип їх маркування. Вихідні матеріали для виробництва титана, виробництво титана.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 449 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...