Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Десятка найбільш затребуваних в Україні професій за даними кадрового порталу Rabota.ua



Спеціальність Питома вага вакансій (%) Темпи зростання попиту
Менеджери з продаж 9,95 Високі
Економісти і фінансові працівники 9,46 Стабільні
ІТ: Системні адміністратори 7,36 Дуже високі
Інженери, технологи, проектувальники 6,6 Високі
Бухгалтери, аудитори 5,92 Стабільні
Керівники відділів 5,61 Високі
Секретарі, офіс-менеджери   Стабільні  
ІТ: програмісти С++, С, С#,.NET 4,8 Дуже високі
Топ-менеджери 4,6 Високі
Менеджери з продаж обладнання і комплектуючих 4,5 Високі

За даними експертного опитування, в найближчі 3-5 років в Україні прогнозується особливо високий попит на програмістів та ІТ-спеціалістів, причому дефіцит, що є зараз, зберігатиметься й надалі. Перш за все через невідповідність навчальних програм вимогам щодо практичної діяльності випускників. Співробітники рекрутингових агентств, зазначають, що за їх посередництвом пошук фахівців найчастіше здійснюють представники профільних телекомунікаційних, ІТ-компаній, а також великих підприємств.

Якщо сьогодні, у зв’язку з широким впровадженням комп’ютерних технологій, затребуваними є програмісти, системні адміністратори та ІТ- спеціалісти взагалі, то вже найближчим часом очікується збільшення попиту на більш вузькі спеціалізації. ІТ-технології інтегруються до бізнес-структур, і це вимагатиме «підлаштування» автоматизованих систем до завдань конкретного типу бізнесу. У зв’язку із цим також можна очікувати на зростання попиту на фахівців з міжнародної економіки із високим рівнем комп’ютерної підготовки. Найбільше це пов’язане не із виконанням економістом-міжнародником функцій програміста або системного адміністратора, а із тим, що керівник має гарно розуміти власну справу і вміти поставити правильне завдання програмісту.

У табл. 3.3 представлена інформація щодо прогнозної оцінки перспектив зміни попиту на кваліфіковані робочі кадри на українському ринку праці на найближчі 3-5 років.

Таблиця 3.3





Дата публикования: 2014-10-30; Прочитано: 357 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...