Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначення довжини l підшипникового гнізда, мм



Підшипник Комплект деталей підшипникового вузла
с внутрішнім ущільненням без внутрішнього ущільнення
Нерегульований l=h+В+(10...12)   l=h+В+(3...5)  
Регульований l=H1+ H+В(Т)+(10...12) l=H1+ H+В(Т)+(3...5)

Примітки: 1. h — висота пояса, що центрує, торцевої кришки або висота врізної кришки. 2. В(Т) — ширина підшипника (додаток 2). 3. H 1 -висота регулювального гвинта. 4. H - висота натискної шайби.

4. Деталі і елементи корпуса редуктора (див. рис. 10.39...10.44; А1...А18).

а) Оглядовий люк (рис. 9.41). Служить для контролю складання і огляду редуктора при експлуатації. Для зручності огляду його розташовують на верхній кришці корпуса, що дозволяє також використовувати люк для заливання масла. У черв'ячних редукторах з верхнім або бічним розташуванням черв'яка люк доцільно розташувати в одній з бічних сторін корпуса для спостереження за регулюванням зачеплення. Оглядовий люк роблять прямокутної або (рідше) круглої форми максимально можливих розмірів.

Люк закривають кришкою. Широко застосовують сталеві кришки з аркушів товщиною δк<2 мм (див. рис. 9.41, а). Для того щоб усередину корпуса ззовні не засмоктувався пил, під кришку ставлять ущільнювальні прокладки з картону (товщиною 1...1,5 мм) або смуги з гуми (товщиною 2...3 мм). Якщо з такою кришкою сполучена пробка-віддушина, то неї приварюють до неї або прикріплюють розвальцьовуванням (див. рис. 9.41, б). На рис. 9.41, у наведена кришка, сполучена з віддушиною. Висота внутрішньої штампованої кришки H≤0,lL (L -довжина кришки). У ній пробиті два - чотири отвори діаметром 4...5 мм. Кришка окантована із двох сторін вулканізованою гумою. Зовнішня кришка плоска, уздовж довгої її сторони видавлені два-три гребені, через які внутрішня порожнина редуктора з'єднана із зовнішнім середовищем. Простір між кришками заповнено фільтром з тонкого мідного дроту або іншого матеріалу. Кришки кріпляться до корпуса гвинтами з напівкруглої головкою.

Рис. 9.41. Кришки люка редуктора:





Дата публикования: 2014-10-19; Прочитано: 634 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...